Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі роблять масове обрізання

Середа, 22 лютого 2017 14:33
Санітарна обрізка дерев стартувала в обласному центрі. Це необхідно не лише задля безпеки тернополян, але й самих зелених насаджень , – пояснюють комунальники.

«Несприятливі умови   урбанізованого  міського середовища призводять  до  передчасного старіння зелених насаджень і зниження їх життєздатності, що вимагає систематичного застосування ряду заходів для забезпечення їх належного утримання та догляду.

Управлінням житлово-комунального господарства, благоустрою та екології, із врахуванням відповідних звернень мешканців міста щорічно складається та затверджується перелік першочергових об’єктів, рекомендованих для виконання робіт з підрізки зелених насаджень під час міжвегетаційного періоду на території міста», - повідомляє прес-служба управління.

Відтак під час проведення щорічних обстежень зелених насаджень виявляють та зрізають аварійні дерева. Тобто такі, що становлять загрозу для життя і здоров’я пішоходів, транспортних засобів тощо.

Також сьогодні проводиться підрізка та видалення сухостійних дерев на території парку ім. Т.Шевченка з метою попередження аварійних ситуацій, спричинених падінням гілля, окремих дерев та покращенням (підрізка) декоративно-естетичного вигляду зелених насаджень.

Як розповідають у відділі благоустрою та екології управління житлово-комунального господарства, благуострою та екології ТМР,  для нормального росту й правильного розвитку дерев - здійснюється догляд за кроною протягом усього життя рослин, який включає ряд агротехнічних заходів, серед яких і підрізання.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ