Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині щороку реєструють понад 3 тисячі нових випадків раку

Середа, 22 лютого 2017 13:51
Тернопільська область, як і Україна, належить до регіонів з надзвичайно високим рівнем захворюваності та смертності від онкологічних захворювань.

Щорічно в нашій області реєструється понад 3 тисячі нових випадків раку. Станом на кінець 2016 року на диспансерному обліку з приводу злоякісних новоутворень перебуває понад 24271 пацієнт.

Кожного року область втрачає понад 1800 громадян від прогресування злоякісних новоутворень, серед них 35% померлих – це особи працездатного віку. Таку страшну статистику повідомили сьогодні під час засідання колегії ОДА.

«Протягом останніх років спостерігається стійка тенденція до зростання захворюваності на злоякісні новоутворення. Так, показник захворюваності за період 2010-2016 років збільшився на 4,6%. Показник смертності залишається стабільно високим.

В закладах охорони здоров’я формується диспансерна група пацієнтів з підвищеним ризиком розвитку раку та з передпухлинними захворюваннями. Проте, якість цих даних залежить від матеріально-технічного та кадрового забезпечення закладів охорони здоров’я, що проводять диспансеризацію», - повідомив начальник управління охорони здоров`я облдержадміністрації Володимир Богайчук.

З метою покращення якості надання спеціалізованої онкологічної допомоги на основі уніфікованих протоколів комісією з числа провідних фахівців КУТОР “ТОКОД” та кафедри онкології, променевої діагностики, терапії та радiацiйної медицини розроблені локальні протоколи надання медичної допомоги на третинному рівні та клінічні маршрути пацієнтів та подані на затвердження в управління охорони здоров’я.

 

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ