Читайте нас в соціальних мережах

Нерукотворний Образ, який Ігор Гуда привіз на Тернопільщину, відвідали сотні тисяч паломників

Середа, 22 лютого 2017 14:09
За всю історію Тернополя такого ще не було. Прочани з усієї України приїжджають у наше місто, годинами вистоюючи у цілодобовій кілометровій черзі до Нерукотворного Образу Ісуса Христа.

Понад 200 тисяч християн уже приклонились до унікальної святині з Ватикану.

З Благословення папи Франциска, Митрополита, Архієпископа Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка, за підтримки засновника благодійного фонду «Твори добро» Ігоря Гуди Нерукотворний Образ перебуває на Тернопільщині до 22-го лютого. Нагадаємо, унікальна реліквія втретє за всю історію християнства залишила стіни Ватикану.

Глава Української Греко-Католицької церкви Блаженніший Святослав Шевчук, який перебував з візитом на Тернопільщині зазначив, що Нерукотворний Спас – це один з унікальних духовних скарбів, який відіграє важливу роль у житті християн.

"Це є матеріальний свідок життя Ісуса Христа. Згідно передання – це хустина, яку сам Ісус Христос приклав до свого обличчя, відіслав царю едесському і тим самим його оздоровив. Коли людина приходить з Вірою і бачить цей Нерукотворний Образ, не намальований людиною, вона може пережити зустріч з живим Богом - наголосив Блаженніший Святослав Шевчук.

Нагадаємо, шлях святині до України розпочався 8-го лютого. Саме тоді делегація у складі ректора Зарваницького Марійського Духовного Центру, протоієрея Володимир Фірмана, вікарія Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ отця Романа Дутчака, засновника благодійного фонду «Твори Добро» Ігоря Гуди з дружиною Наталею, семінариста Української Папської Великої семінарії у Римі брата Романа Демуша була присутня у Ватикані на процедурі відправки ікони Нерукотворного Образу до України. З Ватикану святиню літаком привезли у Київ, а уже звідти - на Тернопільщину.

Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк закликав усіх християн, молячись до Чудотворного Образу, просити у Господа миру для України. Під час богослужіння Архієпископ подякував благодійникам, які долучились до приїзду святині на Тернопільщину. "Хочу скласти вдячність в особливіший спосіб пану Ігорю Гуді і його дружині Наталі. Пан Ігор є президентом благодійного фонду «Твори добро». За його підтримки та сприяння, в нас на Тернопільщині перебуває ця рідкісна ікона. Вона перебуває, щоб ми могли молитись перед нею за Україну, за мир, а найбільше, щоб ця ікона зворушила серця нашого народу і наш народ став християнським правдивим народом."

Засновник благодійного фонду «Твори добро» Ігор Гуда вважає, що цінність Нерукотворного Образу неможливо оцінити в матеріальному контексті, бо його духовне значення безмежно глибоке. Ігор Гуда складає подяку представникам духовенства за можливість долучитись до цієї свтої справи:

Його Високопреосвященству Кир Василію СЕМЕНЮКУ, Архиєпископу та Митрополиту Тернопільсько-Зборівському Української Греко-Католицької церкви;

Боголюбивому єпископу Кир Теодору МАРТИНЮКУ, Протосинкелу Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії; Протоієрею Володимиру ФІРМАНУ, Економу Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії; Протоієрею Марку СЕМИГЕНУ, Президенту товариства СВЯТА СОФІЯ; отцю Роману ДУТЧАКУ, судовому Вікарію Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії; Роману ДЕМУШУ, семінаристу Української Папської Колегії святого Йосафата.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ