Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині стартував фестиваль

Вівторок, 21 лютого 2017 12:15
Сьогодні, 21 лютого, у селі Тилявка Шумського району, що на Тернопільщині, розпочався фестиваль української книжності «На білому коні». Захід вже став традиційним і проводиться з 2006-го року до Дня народження українського письменника Уласа Самчука і Міжнародного дня рідної мови.

Тут, у селі Тилявка,  минули дитячі видатного українського літератора. Вранці гості свята вже поклали квіти до погруддя Уласа Самчука та відвідали Тилявський літературно-меморіальний музей.

В ці хвилини саме відбувається «круглий стіл» дослідників творчості Самчука, після чого гост фестивалю вирушать у місто Шумськ.

У райцентрі в будинку культури з 14.00 год. заплановано провести огляд української книжності, виставки ілюстрацій до творів У.Самчука, фотовиставки «Шумщина і шумчани», а після цього літературно-музична композиція «Чи більше хто Волині словом дав» (підбиття підсумків районного літературно-мистецького конкурсу «Самчукова криниця»). Насамкінець, урочистість перейде у вручення Міжнародної літературної премії імені Уласа Самчука.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ