Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщину на два дні приїхав очільник УГКЦ - Патріарх Святослав Шевчук

П'ятниця, 17 лютого 2017 11:52
У селі Заздрість Теребовлянського району, що на Тернопільщині, сьогодні непересічна подія. Сьогодні сюди приїжджає Патріарх Української Греко-Католицької Церкви Святослав (Шевчук).

Тут очільник УГКЦ освятить музейно-меморіальний комплекс “Рідна хата”. Захід відбуватиметься у рамках святкування 125-річчя від дня народження митрополита, Предстоятеля УГКЦ Йосифа Сліпого. Також відбудеться і Архиєрейська Божественна Літургія, відкриття нової музейної експозиції та допрем’єрний показ документального фільму “Операція “РИФИ”. Фільм 1″ з циклу “Патріярх Йосиф Сліпий».

Варто зазначити, що 125-річчя від дня народження Йосифа Сліпого відзначатиметься не лише на Тернопіллі, а й на всеукраїнському рівні – згідно з постановою Верховної Ради України “Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2017 році”. Крім цього, заплановано заходи зі збереження та реставрації об’єктів, пов’язаних із діяльністю Патріарха Йосифа Сліпого, встановлення на них пам’ятних дощок.

До слова, вже завтра, 18 лютого, у Тернополі відбудеться Архиєрейська Божественна Літургія в Архикатедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці за здоров’я працівників та студентів ТДМУ з нагоди 60-річчя з дня заснування цього навчального закладу, яку очолить Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій (Семенюк). Опісля заплановано зустріч Патріарха УГКЦ Святослава (Шевчука) з викладачами та студентами в актовій залі ТДМУ з нагоди ювілею медуніверситету.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ