Читайте нас в соціальних мережах

Ще одне місто Тернопільщини може підвищити вартість проїзду в транспорті

П'ятниця, 17 лютого 2017 10:14
Міська рада Кременця розглядає можливість підвищення вартості проїзду в місцевому громадському транспорті.
 
Зараз в мерії проводять аналіз регуляторного впливу проекту рішення виконавчого комітету Кременецької міської ради «Про встановлення економічно-обгрунтованих тарифів по перевезенню громадян в міському пасажирському транспорті загального користування у м. Кременець Тернопільської області».
 
Наразі в місті діють тарифи, встановлені ще в травні 2014 року. На території міста експлуатується 19 пасажирських автобусів в межах міста, та 6 приміських маршрутів. Усі з терміном експлуатації понад 8 років.
 
Розробники пропозиції про зміну вартості проїзду вважають, що існуючі на тарифи не відшкодовують витрати, оскільки в 2,6  разів зросла мінімальна заробітна плата, у 1,5 рази подорожчали дизельне пальне, мастила, автошини, у 2,6 разів – акумуляторні батареї. Відтак – діючі тарифи не забезпечують стабільну і рентабельну роботу перевізників фізичних осіб-підприємців.
 
Проект рішення передбачає встановлення тарифів у розмірах: вартість разового квитка на проїзд у автобусі та перевіз багажу, що працює у звичайному режимі – 4 грн., проїзд дітей шкільного віку (до 16 років), в період навчального року – 2 грн.
 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ