Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині готуються прийняти переселенців з Авдіївки

П'ятниця, 03 лютого 2017 15:30
По всій Україні люди масово збирають допомогу для жителів Авдіївки. Волонтери організовують пункти прийому, які працюватимуть, допоки ситуація не стабілізується. Туди просять приносити теплі речі, ліки та харчі.

Нагадаємо, у Тернополі пункт прийому організували на складі допомоги воїнам АТО, що знаходиться по вул. Ак. Дністрянського 10.

Також на території області готові прийняти та забезпечити необхідними умовами переселенців. Про це під час оперативної наради зауважив голова ТОДА Степан Барна.

«Перш за все ми зобов’язані розмістити тимчасово переселених осіб, жителів міста Авдіївка, які переміщаються в Тернопільську область. Також повинні організувати допомогу постраждалим безпосередньо в зоні проведення Антитерористичної операції в місті Авдіївці».

На нараді розглянули пропозицію зобов’язати голів райдержадміністрацій нашої області та голів об’єднаних територіальних громад знайти місця для можливого перебування внутрішньо-переселених осіб із Авдіївки.

«З розрахунку 10 сімей прийняти в місті Тернополі і по 1 сім’ї в кожен район нашої області. Ці місця повинні бути передбачені, визначені, щоб ми чітко розуміли, якщо переселенці прибудуть на Тернопільщину ми будемо готові їх зустріти та поселити.

Крім того звертаються до наших готельєрів з проханням надання безкоштовного проживання до 3-х діб внутрішньо переселеним осібам», - зауважив начальник УДСНС в Тернопільській області Віктор Маслей.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ