Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопіллі продовжують вимирати свині

П'ятниця, 20 січня 2017 18:34
На Тернопільщині продовжують фіксувати випадки масової загибелі свиней. За словами фахівців – це не що інше, як спалах африканської чуми.

Зокрема, гинуть домашні тварини на Збаражчині. Так, районне управління держспоживслужби надіслало повідомлення на адресу Збаразької РДА з інформацією про те, що впродовж декількох днів в одному із господарств мешканців Збаража померло декілька свиней. Відомо, що з 5 по 6 січня та з 15 по 16 січня там захворіли та загинули свиноматка, двоє поросят вагою 60-70 кг та кнур.

Як вже повідомляв сайт «Тернополяни», лише за останніх чотири дні в селі Залужжя Збаразького району здохло більше десяти свійських тварин. Висновок ветлабораторій однозначний – тварини гинуть від африканської чуми свиней.

Відповідно до рішення Державної надзвичайної епізодичної комісії, з 19 січня оголошено карантин на трьохкілометровій зоні від осередку захворювання. Ймовірно, межі карантинної зони буде змінено, адже випадки смертності свиней реєструють поза межами Залужжя. Людей, які проживають на вищезгаданій території вже попереджають про те, що спеціальна робоча група змушена вилучати із господарств свиней для їх подальшої утилізації, збитки ж компенсує держава.

Довідково: Африканська чума свиней (хвороба Монтгомері) – контагіозне вірусне захворювання домашніх і диких свиней. Для людини вірус АЧС небезпеки не несе. Захворювання передається при прямому контакті хворих тварин і здорових, через продукти зі свинини, кліщами й механічно (транспортними засобами, при переміщенні людей і тварин). Вакцини від захворювання немає. Майже все поголів`я хворих свиней гине. Вірус знищується виключно шляхом нагрівання до високих температур.

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 гість 20.01.2017, 18:41
а як збираються компенсовувати? ??
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ