Читайте нас в соціальних мережах

Тернополяни - у півфіналі національного відбору "Євробачення-2017"

П'ятниця, 20 січня 2017 16:28
Відомий тернопільський гурт «СКАЙ» із піснею «Я тебе люблю» боротиметься за право представляти Україну на міжнародному пісенному конкурсі Євробачення 2017.

У півфінал загалом пройшли 24 виконавці та музичні гурти, імена яких визначили організатори Національного відбору на Євробачення разом із музичним продюсером Костянтином Меладзе. Так, за перемогу боротимуться також: Арсен Мірзоян, Тетяна Решетняк, MamaRika, Віталій Козловський, Detach, Пающие трусы, Vivienne Mort, Руслан Кузнєцов, Міла Нітіч, ROZHDEN, Aghiazma, Laliko, O.Torvald, Illaria, Monochromea, ЛЮМЬЄР, Прудіус Анастасія, Green Grey, KADNAY, Panivalkova, MELOVIN, Letay, Сальто назад. Кращі з них пройдуть далі. Відбір відбудеться вже впродовж чотирьох днів лютого: 4, 11, 18, 25 лютого.

СКАЙ — український рок-гурт, що був заснований у 2001 році в Тернополі Олегом Собчуком та Олександром Грищуком.

Колектив швидко став відомим на Західній Україні та встиг виступити на престижних на той час фестивалях Червона Рута, Перлини сезону, Таврійські ігри. Справжнім проривом для гурту СКАЙ став виступ у проекті для музикантів-початківців «Свіжа кров» у 2005 році.  Гурт став одним із переможців телепроекту та отримав контракт із компанією Lavina Music. Першим музичним вибухом, що привернув до гурту СКАЙ широку аудиторію, став хіт Тебе це може вбити.

Наразі в колективі 5 учасників – Олег Собчук, Олександр Грищук, Євген Кібелєв, Олександр Друкер та Юрій Мозіль. У творчому доробку гурту 5 студійних альбомів і 27 кліпів.

Крім музичної складової, гурт має активну соціальну позицію. СКАЙ співпрацює з представництвом ООН в Україні та є організатором низки благодійних заходів. Окрім того, музиканти неодноразово звертали увагу суспільства на проблему боротьби зі СНІДом.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ