Читайте нас в соціальних мережах

Тернополян просять скаржитися на роботодавців, які відмовляються платити 3200 грн мінімалки

Неділя, 22 січня 2017 10:30
На Тернопільщині буде створено міжвідомчу робочу групу для моніторингу ситуації із виконання рішення Уряду щодо підвищення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до 3200 грн. та миттєвого реагування на скарги громадян щодо порушення керівниками підприємств їхніх трудових прав.

Про це повідомила в.о. начальника Управління Держпраці у Тернопільській області Наталія Рус під час наради з питань новацій законодавства, спрямованих на наповнення місцевих бюджетів, детінізації ринку праці та дотримання суб’єктами господарювання законодавства про працю та оплату праці.

«11 січня  Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко заявив, що такі міжвідомчі групи має бути створено в кожній області. Ми вже розпочали процес підготовки на Тернопільщині.

Метою цих обласних робочих груп є миттєве реагування на будь-які скарги щодо керівників підприємств, які не виконують рішення Уряду щодо підвищення мінімальної заробітної плати. «Де не виконується це правило, де хтось хоче маніпулювати, переводить людей на неповні ставки, ми будемо мати інформацію і на цю інформацію буде жорстка реакція. Кожен факт, кожна скарга має бути перевірена», - наголосила Наталія Рус.

Крім того, громадяни можуть повідомляли про випадки порушень виплати мінімальної заробітної плати на «гарячу» урядову лінію (15-45).

Наталія Рус акцентувала увагу на необхідності посилення роз’яснювальної роботи на місцях – на обласному і районному рівнях. «Потрібно до всіх донести філософію цивілізованого світу – податки люди повинні платити для свого ж майбутнього. Не сплативши сьогодні податки, не сплативши єдиний соціальний внесок, людина позбавляє себе права на пенсію», - зазначила в.о. начальника Управління.

Планується, що до складу робочих груп будуть входити представники освіти, охорони здоров’я, культури, соціальної сфери, територіальних підрозділів Пенсійного фонду, податкової, Державної служби праці тощо.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар