Читайте нас в соціальних мережах

Любителів зануритися в ополонку на Водохреща рятувальники просять бути обережними

Середа, 18 січня 2017 11:43
Щороку 19 січня християни відзначають день Хрещення Господнього. Вважається, що на Йордан, з опівночі до опівночі, вода набуває цілющих властивостей, лікуючи тілесні і душевні хвороби. Її дають пити тяжкохворим, нею освячують храми, домівки і тварин. А чимало людей на Водохреща купається у природних водоймищах для отримання Божої благодаті.

Рятувальники Тернопільщини вжили усіх необхідних заходів, щоб ці дні минули спокійно та безпечно. Зокрема, бійці Служби порятунку нашого краю чергуватимуть у цей період у режимі підвищеної готовності, а поблизу місць освячення води на водоймах організують рятувальні пости та пункти обігріву.

Також, напередодні свята відбулася перевірка сил та засобів до реагування на різного роду надзвичайні ситуації. За словами заступника начальника Тернопільського міського відділу Володимира Солотвінського, на Тернопільському ставі чергуватиме катер на повітряній подушці МАРС-700, який дасть змогу рятувальникам швидко та оперативно дістатись до будь-якого місця на поверхні зледенілого озера.

Управління ДСНС України у Тернопільській області ситуацій звертається до всіх громадян із застереженням бути вкрай обережними під час перебування поблизу водних об’єктів.

"Перебування в крижаній воді у незагартованих людей може призвести до загального переохолодження організму. При його перших ознаках - ознобі, тремтінні, синюшності шкіряних покривів, губ, болі у пальцях рук і ніг – людині негайно необхідно надати допомогу. При легкому ступені переохолодження постраждалого достатньо тепло одягти, напоїти гарячим чаєм та змусити виконувати інтенсивні фізичні вправи. У разі середнього і важкого переохолодження - розтерти вовняною тканиною, потім тепло одягти. Зігрівання повинно бути поступовим, щоб не було різкого перепаду температур.

Крім того, під час святкування не залишайте поблизу річки чи ставка без нагляду дітей.

У кожному регіоні є обладнані та визначені органами місцевої влади місця для купання громадян під час свята, де буде організоване чергування рятувальників та медиків. Державна служба з надзвичайних ситуацій радить громадянам відпочивати лише у таких спеціально облаштованих місцях, де, за необхідності, ви зможете швидко отримати допомогу фахівців", - повідомляють в управлінні ДСНС.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ