Читайте нас в соціальних мережах

До приміських сіл Тернополя проїзд подорожчав майже на 50%

Вівторок, 17 січня 2017 16:23
Слідом за підвищенням вартості проїзду в громадському транспорті Тернополя, зросла вартість проїзду у приміських та міжміських автобусах. І все б нічого, якби це була гривня-дві.

- Проїзд у громадському транспорті, що курсує до Великого Глибочка та Івачева Горішнього ще минулого тижня подорожчав. Від 15 січня підняли тарифи і перевізники, які мають маршрути до Великих Бірок, Смиківців, Соборного, Ступок та Великих Гаїв, - розповідає начальник відділу розвитку інфраструктури Тернопільської РДА Андрій Кучерак. – З початку нового року перевізники подали розрахунки, згідно з якими передбачаються підвищення тарифів.

Вартість проїзду у приміських автобусних маршрутах внутрішньорайонного сполучення власники автотранспорту розраховують індивідуально щодо кожного району. Так, у Тернопільському районі пасажири просто шоковані – подекуди проїзд подорожчав на 40% і більше. Ситуація найбільше непокоїть ті категорії людей, які щодня добираються на роботу в обласний центр, адже різниця вражаюча.

В Управлінні розвитку інфраструктури, транспорту та енергозбереження Тернопільської ОДА пояснюють, що таке нововведення пов’язано з тим, що в попередніх розрахунках дизельне паливо було 16 грн, а тепер воно подорожчало майже до 23 грн. Підвищили також мінімальну зарплату. А ще – подорожчала валюта, відповідно, зросла вартість запчастин до автобусів. Також дорожчими стали і мастильні матеріали.

Відтак, все призвело до того, що собівартість надання послуг збільшилася.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ