Читайте нас в соціальних мережах

Афера на мільйони: тернополяни вклали у HELIX понад 27 млн. грн.

Вівторок, 17 січня 2017 14:18
До правоохоронці звернулося 350 ошуканих вкладників фінансової HELIX. Збитки, завдані вкладникам товариства сягнули вже 27 мільйонів гривень. Проте у поліції переконані – цифри ще не остаточні. Відтак щодня продовжують приймати нові заяви.

«На сьогодні збитки, завдані потерпілим у цьому кримінальному проваджені – 27 мільйонів 632 тисячі 214 гривень. Тобто до правоохоронці звернулося 350 вкладників», - розповів під час підсумкової прес-конференції начальник Головного управління Національної поліції у Тернопільській області Олександр Богомол.

Нагадаємо, що кримінальне провадження стосовно керівників фінансової піраміди «Хелікс» було порушене ще у січні 2016 року. У грудні того ж року було затримано трьох керівників HELIX: Дмитра Нагуту, Богдана Воронцова та їх третього спільника. Невдовзі їм обрали міру запобіжного заходу: усі троє мали перебувати два місяці за гратами на час ведення слідства з можливістю внесення застави. Лідеру фінансової піраміди, хмельничанину пану Нагуті довелось сплатити за рішенням суду 5 млн грн., Воронцову 1 млн грн та їх третьому спільнику 2,5 млн. грн. Всі внесли заставу і на час слідства перебуватимуть на волі.

Проте у ході слідчо-оперативних дій були проведені обшуки у трьох головних фігурантів справи. Арештовано 30 банківських рахунків, 12 автомобілів, сім елітних квартир у Тернополі та столиці, будинок в Києві, а також цінні речі на майже півмільйона гривень.

«Нами накладено арешт на автомобілі, середня ринкова вартість яких приблизно 12 мільйонів гривень. Звісно за таку суму, у разі позитивного судового рішення, автівки не продадуть. Але все ж буде можливість помогти людям.

Знову ж таки у разі рішення суду про конфіскацію і продаж майна, квартири і будинки, на які накладено арешт, будуть реалізовані приблизно за 15 мільйонів гривень. Крім цього, була вилучена готівка - приблизно мільйон гривень. По карткових банківських рахунках маємо суми невеликі – у загальному до півмільйона. Зараз проводиться технічна робота по збору матеріалів щодо кількості потерпілих, проводяться окремі експертизи. Те розслідування, яке б підтвердило злочинні дії цих трьох осіб, було проведене ще до їх затримання: коли ми їх затримували ми вже знали, що через добу прокурор підпише підозру і визнає, що є достатньо доказів шахрайської схеми у цій фінансовій піраміді», - продовжив Олександр Богомол.

Нагадаємо, у соцмережах активно обговорюють відкриття 11 січня інформаційного офісу «HELIX» в ТЦ «Кристал», що поблизу «Орнави». Наразі невідомо про істину причину відкриття цього приміщення – версії різні: від спроби повпливати на обдурених клієнтів до варіанту про нові обіцянки тим, хто все ще сподівається повернути втрачені кошти. Позаяк, правоохоронці радять не довіряти зловмисникам, які ще жодному вкладнику не віддали ані копійки з часів краху піраміди.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ