Читайте нас в соціальних мережах

Скільки в 2017-му доведеться платити за "комуналку": коли і на скільки зростуть тарифи

П'ятниця, 13 січня 2017 18:49
Підвищення урядом мінімальної заробітної плати призведе до збільшення вартості товарів та послуг. Це стосується і комунальних послуг та послуги з утримання будинків зокрема.

З проблемою виплати заробітної плати своїм працівникам у відповідності до нововведення уже зіткнулися керівники обслуговуючих підприємств, адже у діючому тарифі на обслуговування багатоповерхових будинків не було передбачено такого значного підвищення заробітної плати працівникам. Тому директори тернопільських підприємств, що надають житлово-комунальні послуги, провели розрахунки та очікують коригування тарифів на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій. Якщо цього не буде зроблено, то вже в лютому вони не зможуть повноцінно функціонувати, виплачувати заробітну плату своїм працівникам, платити податки (детальніше про це тут)

Варто зазначити, що вкотре суттєво підвищився тариф на електроенергію. А це – одна із основних складових тарифу послуги з утримання будинків та споруд, яка включає в себе освітлення сходових кліток, підвалів та електропостачання ліфтів.  Нагадуємо, в діючому тарифі закладена вартість електроенергії 0,63 гривні, а вже від першого січня 2017 року вона становить 1,43 гривні.

Днями віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко заявив, що Уряд не допустить переведення людей на скорочений робочий день і неповні ставки та інших порушень прав працівників у зв’язку із збільшенням мінімальної зарплати. Недотримання підприємствами вимоги уряду щодо підняття заробітної плати до передбаченого державою мінімуму, тягне за собою непомірні штрафи і кримінальну відповідальність, тому рішення буде прийняте вже найближчим часом.

Для того, щоб жителі міста вчасно та в повному обсязі отримували послугу з утримання будинків та споруд і прибудинкових територій, а працівники підприємств отримували заробітну плату, передбачену у бюджеті, незабаром буде здійснене коригування тарифу на даний вид послуг. При цьому, зміни торкнуться усіх, в тому числі й ОСББ, адже вимогу уряду щодо підвищення мінімальної заробітної плати стосується і їх. Втім, з огляду на те, що 60% населення Тернополя отримують субсидії, буде здійснений автоматичний перерахунок і підвищення тарифу буде фактично непомітним для тернополян, повідомляють в управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ