Читайте нас в соціальних мережах

Для мешканців приміських тернопільських сіл відсьогодні медицина стала ближчою

Четвер, 12 січня 2017 17:48
«Медицина ближче до народу» — більшість сільського населення сприймають цей вислів як не більш, ніж звичайне гасло. Та сьогодні у селищі Велика Березовиця, що під Тернополем, сталася непересічна подія.

12 січня тут урочисто відкрили просторе та сучасне приміщення пункту екстреної швидкої медичної допомоги. Цей захід не залишився поза увагою місцевих жителів та чиновників, так як цього дня тут чекали вже давно. На урочистість з вітальним словом прибули голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук, голова Тернопільської районної ради Андрій Галайко, начальник управління охорони здоров’я ОДА Володимир Богайчук, керівник центру екстреної медичної допомоги та медичних катастроф Михайло Джус, селищний голова Великої Березовиці Ілля Костюк. Великоберезовицькі парохи освятили приміщення.

За словами високопосадовців, відкриття нового пункту екстреної медичної допомоги – важлива подія для розвитку медицини Тернопілля. Тим паче, що покращення якості охорони здоров’я, наближення медичних послуг до сільського населення – пріоритет у діяльності теперішньої влади.

- Це спільна робота Тернопільської обласної державної адміністрації, обласної ради, депутатського корпусу, громади та меценатів. Селищною радою виділене приміщення з двох кімнат та новозбудований гараж для автомобіля. Ремонт приміщення пункту та будівництво гаражу здійснене за кошти селищної ради та спонсорської допомоги», — зазначає селищний голова Великої Березовиці Ілля Костюк.

Відтепер тут у цілодобовому режимі чергуватиме бригада медиків - лікарі медицини невідкладних станів, фельдшери та водій. Для надання невідкладної допомоги пацієнтам у них є все необхідне обладнання та препарати, а для викликів – завжди напоготові заправлена бензином карета швидкої медичної допомоги. До слова, пункт обслуговуватиме не лише жителів Великої Березовиці, але й хворих з Острова, Буцневого, Кип’ячки, Мишкович та інших сіл.

А тим часом місцева дітвора підготувала для гостей і розважальну програму. Діти розповіли історію своєї малої батьківщини та співали різдвяних колядок, мелодія яких лунала на всю Велику Березовицю.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ