Читайте нас в соціальних мережах

Акція протесту чи напад на суд: у поліції прокоментували дії тернопільських активістів

Четвер, 12 січня 2017 14:25
У поліції назвали акцію протесту, яку влаштували активісти «Правого сектору» у Зборові, нападом на суд.

«Більше десяти невідомих у камуфляжній формі та балаклавах увірвалися до зали районного суду у Зборові.

Подія трапилася у четвер, 12 січня, близько опівдня. Саме в цей час там тривало судове засідання щодо вбивства громадського активіста з Кременеччини Віталія Ващенка.

На момент дебошу в залі перебували підозрювані, члени колегії суддів, родичі загиблого та інші громадяни.

За попередньою інформацією, невідомі увірвалися в зал засідань та кинули в клітку з чотирма підозрюваними дві скляні банки з рідиною, схожою на кров. В результаті один із затриманих отримав тілесні ушкодження.

На місце події одразу виїхав начальник ГУНП в області Олександр Богомол, спецпідрозділ поліції та слідчо-оперативна група.

Хулігани після цього вибігли та сіли у бус, який належить одній з націоналістичних організацій та поїхали у напрямку Тернополя. Дорогою їх зупинили працівники поліції і супроводили до обласного центру. Проте уже в центрі міста невідомі почали тікати з мікроавтобуса. Правоохоронці, застосовуючи спецзасоби, затримали їх.

Тринадцять чоловіків доправили до міського відділу поліції, встановлюються їхні особи та причетність до скоєння хуліганства у залі суду.

Слідчі Зборівського відділення поліції відкрили кримінальне провадження за статтею 296 частина 2 ККУ – хуліганство, вчинене групою осіб», - коментують подію правоохоронці.

Нагадаємо, активісти «Правого сектору» облили вбивць Віталія Ващенка червоною фарбою. Таким чином вони висловили свій протест, мовляв справу затягують – затримані зухвало себе поводять під час слухання справи, а їхні адвокати вже декілька разів не з’являлися на суд.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ