Читайте нас в соціальних мережах

Лісник жорстоко розстріляв собак на Тернопільщині (ВІДЕО)

Середа, 11 січня 2017 19:11
На Тернопільщині лісник жорстоко розправився з собаками. Про це повідомляють активісти організації «Екомайдан Тернопіль».

До них звернулися жителі Бучача та волонтери ТОГО «Ноїв ковчег» з проханням допомогти розібратися у ситуації. Вони повідомили, що напередодні Нового року в одному із бучацьких лісів керівник Бучацького УТМР Василь Сеник розстріляв собак.

- Браконьєрство потрібно викорінювати, але ж собаки не винуваті в тому, що їхній господар знахабнілий браконьєр,- пишуть активісти.

На відео керівник Бучацького УТМР пояснює, що він розстріляв собак, бо його дістали власники чотирилапих – браконьєри.

Керівник громадської організації «Протидія корупції та моніторинг екології «Скеля» Андрій Об'єщик зазначає, що  господарі розстріляних собак навіть не звернулись у поліцію.

— Біля села Бариш відбулось мажорне сафарі. В якому, із слів місцевих жителі, фігурують представники поліції, прокуратури, керівник Монастириського УТМР, лісник, місцеві бізнесмени-мажори та загонщики з собаками. Кажуть, вполювали кабана, можливо, і не тільки. Про це стало відомо керівнику Бучацького УТМР Сенику Василю, який прибув на місце і побачив, як із лісу виходять загонщики з собаками.

На запитання: «Що ви тут робите і хто вам дозволив?», загонщики відповіли: «ти хто такий, щоб нам питання задавати». Після почутого єгерю Василю здали нерви і він зігнав злість на невинних собаках.

А тепер питання: чому Сеник Василь не визвав слідчо-оперативну групу для фіксування ганебного браконьєрства? Адже були докази, люди, автомобілі, сліди, шерсть кабана.

Чому власники собак не визвали поліцію для фіксування вбивства двох собак? Тому, що браконьєрам було невигідно, а Сеник своїх не здає, — коментує Андрій Об'єщик.

У поліції Тернопільщини підтверджують, що до моменту оприлюднення відео в інтернеті, до них ніхто не звертався.

- Слідчі Бучацького відділення поліції 9 січня розпочали кримінальне провадження за статтею 299 ККУ – жорстоке поводження з тваринами.

Керівника товариства мисливців та рибалок Бучачини Василя Сеника викликали для дачі свідчень. Як зазначають у місцевому відділенні поліції, раніше заяв та повідомлень про цей факт не надходило, -повідомляє відділ комунікації ГУНП Тернопільської області.

 

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ