Читайте нас в соціальних мережах

Грип на Тернопільщині: за тиждень госпіталізували 230 людей

Середа, 11 січня 2017 11:29
Загальна захворюваність на грип та ГРВІ за останні 7 днів склала 401 випадок на 100 тисяч населення.

Січень «традиційно» розпочався зниженням захворюваності на ГРВІ та грип, що пов’язано із Новорічними та Різдвяними святами. За 1 тиждень кількість захворілих зменшилась у порівнянні з попереднім тижнем на 40,5%.

 Питома вага дітей до 18 років серед хворих склала 54,6% (2326 ос.), школярів – 51,2% від усіх захворілих дітей (1191ос.). Зниження захворюваності серед дітей з попереднім тижнем складає 47,5%, серед дітей шкільного віку – 57,9%. 
Госпіталізовано за звітний тиждень 238 осіб, із них 167 дітей (70,2%). Кількість госпіталізованих зменшилась на 35,3% (госпіталізовано на 52 тижні 368 осіб).
Летальних випадків не зареєстровано. 

Проте епідситуація із захворюваності на грип та ГРВІ в області залишається нестійкою.

У Тернопільському обласному лабораторному центрі МОЗ України попереджають,  грип має симптоми, схожі з іншими гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ), але є набагато небезпечнішим. Тому перші симптоми ГРВІ вимагають особливої уваги.
Найчастішим ускладненням грипу є пневмонія, яка інколи лише за 4-5 днів може призвести до смерті хворого. Серцева недостатність також нерідко розвивається внаслідок ускладнень грипу.
Грип дуже легко передається від людини до людини повітряно-крапельним шляхом – коли хворий кашляє, чхає чи просто говорить. Як правило, радіус зони зараження навколо людини, яка занедужала становить 2 метри. Хвора людина навіть із легкою формою грипу становить небезпеку для оточуючих протягом усього періоду прояву симптомів – в середньому це 7 днів. 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар