Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі пропонують встановити спеціальні бокси для потребуючих людей

П'ятниця, 23 грудня 2016 12:19
Запозичити європейський досвід і зробити щось добре для потребуючих пропонує тернополянка Світлана Цимбаліста. На сайті електронних петицій ТМР вона запропонувала запровадити цікаву ініціативу – розміщення боксів для вживаних речей.

« Було б добре розмістити у людних місцях (біля церкви або великого супермаркету) спеціальні бокси для збору вживаних речей за принципом поштової скриньки, у яких можна залишити речі, а дістати лише за допомогою ключа. У таких боксах всі охочі можуть залишити вживаний, але ще придатний до використання одяг, іграшки, дрібні предмети користування, а соціальні працівники будуть їх сортували і видавали за призначенням», - йдеться у тексті петиції.

За її словами, такий досвід широко розповсюджений за кордоном - укожного є вживані речі, які придатні для використання, їх шкода викинути, але їздити у благодійні центри немає часу. У такому разі спеціальні бокси були б ідеальним варіантом, адже тоді речі попадатимуть тим, хто їх справді потребує.

«Можна також створити спеціальний соціальний магазин з такими речами або розпродажі, а вилучені кошти спрямувати на допомогу малозабезпеченим», - додає Світлана Цимбаліста.

Голосування за петицію розпочалось лише три дні тому, тож у тернополян є ще майже місяць, аби підтримати цю ініціативу. Станом на сьогодні петицію підписали вже більше сорока людей із 300 необхідних. Проголосувати за цю ідею можна ТУТ.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ