Читайте нас в соціальних мережах

Два місяці за гратами чи пустий гаманець: що виберуть троє керівників піраміди «Хелікс» (відео- і фоторепортаж із зали суду)

Понеділок, 05 грудня 2016 00:13
Два місяці за гратами можуть провести твоє аферистів «Хеліксу», якщо не внесуть заставу. 

Для хмельничанина, директора компанії «Хелікс» Дмитра Нагути вона становить 5 млн. грн. Тернопільським «бізнесменам»: першому визначили заставу у 2, 5 млн грн, а Богдану Воронцову - 1 млн грн.  

Відповідне рішення у  Тернопільському міськрайонному суді ухвалили вчора, 4 грудня. Важливо, що адвокати до останнього клопотали, аби їхніх підзахисних негайно, у судовій залі звільнили з-під варти. Також необґрунтованою на їхню думку була сума застави. Мовляв у Нагути та Воронцова хворі матері, які повністю на їхньому утриманні. А у справі третього спільника сплив термін в 72 години затримання. Клопотання адвокатів суддя відмінив та виніс ухвалу: «Тримати під вартою від часу затримання, 1 грудня 2016 року,  до 28 січня 2017 року. Або внести заставу»

Нагадаємо, на Тернопільщині учасники фінансової піраміди привласнили понад 2,5 млн. грн. Ці аферисти тривалий час дурили сотні, а то і тисячі тернополян. Розміщували рекламні та «джинсові» статті на інтерне-ресурсах про ніби створення їхньою компанією «Хелікс Кепітал» 250 тисяч робочих місць. Щодня підозрювані у злочинах викидали численні дописи у соцмережах про своє розкішне життя, хвалилися відпочинком на дорогих курортах і купляли автомобілі ВІП-класу.

Однак у тому, що стали жертвами фінансової піраміди, зізналася лише незначна частина тернополян.  У суді є 17 протоколів допиту від потерпілих вкладників. Проте сьогодні, 5 грудня, ця кількість може зрости. Тернополяни, що були присутні на суді, пообіцяли писати заяви та відверто розповідати, як керівництво «Хеліксу» збагатилося за рахунок довірливих людей.

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ