Читайте нас в соціальних мережах

Тернопіль на 10 днів перетвориться на столицю українського кіно

Неділя, 30 жовтня 2016 18:51
У Тернополі впродовж десяти днів транслюватимуть українські кінострічки в рамках І Всеукраїнського форуму «Кінохвиля». Триватиме він з 3 по 12 листопада у кінотеатрах нашого міста та щодня буде насичений цікавою програмою.

За словами організаторів культурно-мистецького заходу, в рамках кінофоруму заплановано не лише перегляд фільмів, але і зустрічі з акторами, режисерами, сценаристами, вечори пам’яті, майстер-класи, а ще чайна церемонія та медитація.

- Під час кінофоруму також оголошуватимуть конкурси на кращий кіносценарій, кращу короткометражку, відеоролик, твір мистецтва (музику, картину, фото), на створення яких надихнув форум «Кінохвиля», - розповідає начальник міського управління культури і мистецтв Олександр Смик. - Транслюватимуть як чорно-біле німе кіно, так і сучасні стрічки.

За словами заступника міського голови Леоніда Бицюри, для усіх, хто відвідає у ці дні кінофорум усе побачене та почуте буле не лише інформаційним, але й новим та цікавим. Адже це новий формат, який обіцяє змінити наше ставлення до вітчизняного кіно, яке, переконані організатори «Кінохвилі», має чудове підґрунтя та хороші перспективи процвітання галузі вітчизняної кіноіндустрії.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ