Читайте нас в соціальних мережах

На честь відомого тернополянина назвуть вулицю в Києві

Четвер, 27 жовтня 2016 15:49
У Києві хочуть перейменувати вулицю Ванди Василевської на вулицю Богдана Гаврилишина.

На сайті петицій Київської міської ради зареєстровано петицію авторства Сергія Марценюка «Перейменувати вулицю Ванди Василевської в Шевченківському районі м. Києва на вулицю Богдана Гаврилишина».

«На вшанування пам’яті видатного українця, економіста, громадського діяча і мецената Богдана Гаврилишина пропоную перейменувати вулицю В.Василевської в Шевченківському районі м. Києва на його честь», – зазначає автор.

Він пояснює, що ця вулиця розташована неподалік Міжнародного інституту менеджменту, який пан Богдан створив у Києві. Сама ж вулиця з теперішньою назвою підпадає під Закон про декомунізацію.

«Вважаю це тим мінімальним, але гідним відзначенням світлої пам’яті великої Людини, якою був п. Богдан Гаврилишин», – додає ініціатор перейменування.

Петицію зареєстровано 26 жовтня. Для того, щоб петицію розглянули депутати Київської міськради, вона має набрати 10 000 підписів упродовж 90 днів.

Нагадаємо, видатний українсько-канадсько-швейцарський економіст, професор, благодійник та громадський діяч з Тернопільщини Богдан Дмитрович Гаврилишин помер 24 жовтня у 90-річному віці.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ