Читайте нас в соціальних мережах

Чиновники РДА скорочують кількість ліжок у Вишнівецькій районній лікарні без відома депутатів райради

Четвер, 27 жовтня 2016 14:38
Чиновники Збаразької районної державної адміністрації самовільно вирішили скоротити як мінімум п’ять ліжок Вишнівецької лікарні.

Таке рішення службовці прийняли у супереч волі районних депутатів, до юрисдикції яких належить вирішення питань згаданого лікувального закладу.    

5 серпня під час сесії Збаразької районної ради було вирішено скоротити десять травматологічно-реабілітаційних ліжок у Вишнівецькій районній комунальній лікарні. Рішення депутатам було аргументовано і заперечень обранці не мали, проте при виконанні, було ліквідовано ще 5 терапевтичних ліжок, хоча про це на сесії не йшлося.

Скорочення 5 терапевтичних ліжок означає, що тепер Вишнівецька районна лікарня зможе обслуговувати менше стаціонарних пацієнтів. Під час сесії депутати наголошували на тому, щоб ліквідація торкнулася виключно травматологічно-реабілітаційних ліжок і з таким формулюванням рішення було проголосовано. Щоб отримати офіційне роз’яснення такого неспівпадіння, голова фракції «Добрий самарянин» Юлія Цимбалюк звернулась до голови Збаразької РДА з депутатським запитом.

У відповіді на її звернення було вказано, що стаціонарні відділення Вишнівецької лікарні не виконують в повній мірі своїх функцій (виконання плану ліжко-днів не реалізується на 100%, а кількість стаціонарних пацієнтів в порівнянні з минулим роком зменшилась на 233 людини). До того ж при аналізі медичних карт хворих у лікувальному закладі встановлено, що діагнози з якими перебували пацієнти на стаціонарному лікуванні, не завжди його потребували. Як наслідок – Вишнівецька районна комунальна лікарня неефективно використовує наявні ліжка та бюджетні кошти.

І хоч роз’яснення про причини скорочення кількості ліжок в медичному закладі Юлія Цимбалюк отримала, однак під час сесії йшлося конкретно про ліквідацію травматологічно-реабілітаційних ліжок, а про інші "плани" голови РДА Анатолія Качки та начальника відділу охорони здоров’я РДА Олега Щуцького - обранців не було повідомлено. Відповідно, чиновники дозволу на ліквіацію терапевтичних ліжок не мали. 

Нагадаємо, що фракція Всеукраїнського об’єднання «Свобода» в Збаразькій районній раді ініціює звіти заступників голови Збаразької РДА – Юрія Головатюка та Петра Тиня. Націоналісти вимагають заслухати цих високопосадовців вже під час найближчого сесійного засідання 4 листопада цього року. Головною причиною заслуховування звітів заступників голови РДА скандальновідомого Анатолія Качки є катастрофічна ситуація у гуманітарній сфері Збаражчини.

 

Додати коментар