Читайте нас в соціальних мережах

Правоохоронці розповіли деталі рейдерського захоплення деревообробного цеху на Тернопільщині

П'ятниця, 21 жовтня 2016 18:33
У соцмережах з'явилася інформація про так-зване рейдерське захоплення деревообробного цеху у Шумську. Син потерпілого розпостив фотографії та допис про побиття батька. Проте не вся інформація відповідає дійсності, повідомляють у Секторі комунікації ГУНП Тернопільської області.

За словами Романа Бовсуновського, заступника начальника управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Головного управління ГУНП в області, конфлікт між двома колишніми компаньйонами виник давно. Чоловіки не могли дійти згоди щодо власності деревообробного цеху. 

За попередніми даними, 20 жовтня близько 12:15 потерпілий знаходився на території цеху. Саме туди приїхав його колишній напарник. Виник конфлікт і один з чоловіків наніс тілесні ушкодження іншому. Постраждалий втратив свідомість, а "компаньйон" поїхав до Шумського відділення поліції і написав заяву про незаконне вторгнення на склад та пошкодженні замки. Проте про жодне побиття він не сказав ні слова. 

В цей момент побитий підприємець прийшов до тями, вийшов назовні та попросив товариша покликати на допомогу.

Побитого чоловіка доправили до лікарні. У нього підозра на перелом реберта забої, кваліфіковані, як тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Сам нападник при спілкуванні зі слідчими все заперечує. Каже, що нікого не бив і нікого не бачив. 

Слова обох учасників конфлікту перевірятимуть правоохоронці. Подія внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 122 частина 1 ККУ - умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження.

Окрім цього, розпочато службове розслідування щодо правомірності дій правоохоронців. Відповідно до наказу Олександра Богомола, начальника ГУНП в Тернопільській області, створена спецкомісія. До Шумську виїхали фахівці  управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування й інспекції з особового складу. 

У ході перевірки стало відомо, що поліцейські виїжджали до деревообробного цеху, а на запитання, чи потрібна допомога, потерпілий відповів, що їде до лікарні бусом знайомого. Правоохоронці також поїхали туди, повідомивши про це чергового Шумського ВП. 

Не підтвердилася достовірність інформації, яку надала дружина потерпілого. За її словами, правоохоронці відмовилися їхати до медзакладу до того часу, поки не отримають висновків лікарів. Проте перевірка довела, що на момент дзвінка працівники поліції вже працювали там. Це підтвердили і опитані лікарі. Вони заявили, що правоохоронці прибули через 10 хвилин після потерпілого.

На запитання дружини побитого про те, які будуть подальші дії працівників поліції, керівник місцевого відділення відповів, що це буде залежати від встановленого лікарями діагнозу та наданих ними медичних документів. 

Проведеною звіркою зі спеціальною лінією служби «102» встановлено, що повідомлень про несвоєчасне або неналежне реагування на повідомлення про нанесення тілесних ушкоджень до служби «102» впродовж 20-21 жовтня 2016 року не надходило.   

Роман Бовсуновський каже, що факти про неналежне реагування поліцейських Шумського ВП Кременецького ВП ГУНП в Тернопільській області на повідомлення про вчинення кримінального правопорушення не знайшли своє підтвердження. 

Проте комісія продовжить свою роботу і встановить усі причини конфлікту.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ