Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі досі немає вакцини від грипу (відео)

П'ятниця, 21 жовтня 2016 11:26
Три штами грипу циркулюватимуть цього епідсезону на території області. Це – віруси Каліфорнія, Брізбен та Гонконг. Небезпечний грип, застерігають медики, насамперед, своїми ускладненнями. А чи не найкращим захистом від хвороби та її наслідків є вакцинація.

Після введення вакцини, розповідає головний позаштатний спеціаліст-інфекціоніст Тернопільської області Олена Герасименко,  імунітет виробляється через 2-3 тижні. Захист, залежно від індивідуальних особливостей людини, зберігається від 6 місяців до року.

Зробити щеплення, загалом, медики рекомендують усім, а надто – тим людям, які входять до так званих «груп ризику».

За прогнозами, ріст захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції припаде на кінець листопада-грудень. А тому, зі слів фахівців, розпочинати робити щеплення доцільно вже цього місяця. Та поки що вакцини ні в державних, ні в приватних аптеках Тернополя – не знайти. Втім, вже невдовзі ситуація має змінитися. Як повідомили на офіційному сайті Міністерства охорони здоров’я, наразі препарати проходять контроль якості в Державному експертному центрі, який завершиться у найближчі тижні. Відповідно, на ринку вакцини з’являться вже до кінця жовтня, повідомляє ІНТБ.

Додамо, епідситуація в області наразі сприятлива, захворюваність грипом та ГРВІ – на рівні сезонної. Зі слів Олени Герасименко, за минулий тиждень кількість хворих у порівнянні з попереднім зменшилась більш ніж на 3 відсотки.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ