Читайте нас в соціальних мережах

Від сьогодні на Тернопільщині статус учасника бойових дій можуть отримати добровольці

Четвер, 20 жовтня 2016 18:24
Чергове засідання комісії щодо надання статусу учасника бойових дій добровольцям, які захищали або захищають незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, відбулося в Тернопільській обласній державній адміністрації. 

В результаті проведеного засідання члени комісії узгодили всі організаційні моменти. Отож від сьогодні, 20 жовтня, розпочався прийом документів для встановлення статусу учасника бойових дій.

Визнання та встановлення статусу учасника - добровольця антитерористичної операції здійснюється на основі поданих заявниками документів.

«Стосовно кожного добровольця департамент соцстраху формуватиме пакет документів, який у подальшому передасть на розгляд комісії. Для уточнення чи підтвердження інформації, необхідної для прийняття рішення, заявників можуть особисто запросити на засідання комісії», — зазначив директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Вадим Боярський.

Рішення комісії приймаються більшістю голосів від загального складу комісії шляхом відкритого голосування.

«Крім вирішення питання щодо статусу учасника бойових дій, добровольцям та їхнім сім'ям комісія сприятиме у наданні всебічної допомоги. Мова йде про оздоровлення, вирішення побутових проблем, а також матеріальну допомогу», — наголосив заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Юрій Юрик.

Наразі члени комісії пропонують й іншим громадським організаціям активно долучатися до подальшої співпраці. Крім цього, наголошують, що добровольці можуть самостійно подавати всі необхідні документи у каб. №246 Тернопільської ОДА. Довідки за номером телефону — 0978515770 (секретар Ірина Василівна Теслюк).

IMG 9939

Для визнання та встановлення статусу учасника - добровольця антитерористичної операції заявникам необхідно подати у департамент соціального захисту населення облдержадміністрації документи:

- заяву встановленого зразка;

- дві фотокартки 3x4;

- паспорт (копія);

- довідку про присвоєння реєстраційного номеру облікової картки платника податків (копія);

- висновок місцевої громадської організації щодо участі у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України, завірений підписом та печаткою;

- документи, видані добровольчими формуваннями, в яких перебували чи перебувають заявники;

- виписки лікувальних закладів про отриманні поранення під час участі в захисті територіальної цілісності України;

- інші матеріали, які підтверджують участь у захисті територіальної цілісності на сході Української держави у складі добровольчого формування (фото-, відеоматеріали, показання свідків тощо).

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ