Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі жінки можуть безкоштовно обстежитися у мамолога

Четвер, 20 жовтня 2016 14:21
20-21 жовтня у Тернопільському обласному онкологічному диспансері в рамках заходів до Всеукраїнського дня боротьби з захворюванням на рак молочної залози проходитимуть дні відкритих дверей.

Усі бажаючі жінки зможуть без направлення пройти огляд у лікаря-мамолога та при необхідності додаткові обстеження. Прийом пацієнтів буде здійснюватися в кабінетах № 9, 16 та 17.
«За останні роки рак молочної залози вийшов на перше місце серед усіх онкологічних захворювань у жінок і з тих пір утримує сумне лідерство. Постійні стреси, несприятливі умови навколишнього середовища, гормональні порушення негативно впливають на здоров’я жінки та підвищують ризик захворіти на рак молочної залози. Регулярне самообстеження молочних залоз та візит до лікаря-мамолога дають можливість вчасно виявити і пролікувати захворювання. Потрібно берегти своє здоров’я та пам’ятати, що профілактика рятує життя», - зазначив гловний лікар КУТОР «ТОКОД», головний позаштатний спеціаліст-онколог,
заслужений лікар України д.м.н. Л.В. Шкробот.
Щоб виявити недугу на ранній стадії, жінка вже після 20 років має проводити регулярне самостійне обстеження.
Самодіагностика – найкращий спосіб контролю над можливими змінами в молочних залозах, це проста процедура, яка займає не більше півгодини і яку слід проводити тільки 1 раз в місяць. Тривожно ощупувати себе кожен день однозначно не варто, оскільки різницю у можливих змінах виявити при частому обстеженні важче. Огляд молочних залоз слід проводити на 7-10 день менструального циклу. Щоб зручніше, легше і результативніше була самодіагностика, необхідно вести щоденник, де записувати свої спостереження, все підозріле і незвичайне. Найчастіше саме сама жінка виявляє у себе перші ознаки раку грудей.
Найбільш небезпечними періодами ризику захворювання раком молочної залози фахівці вважають 45-50 і 55-60 років. Але цей вид онкологічної пухлини нестримно молодіє, тому настороженість відносно захворювання повинна існувати у будь-якому віці! 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ