Читайте нас в соціальних мережах

Недобудований ЦНАП та 50-річна школа: Тернопільщину відвідав Віце-прем'єр-міністр України (фоторепортаж)

Четвер, 13 жовтня 2016 11:19
Із робочим візитом на Тернопільщині побував вiцe-пpeм’єp-мiнicтp Укpaїни Геннадій Зyбкo. Столичний високопоспосадовець взяв участь в офіційних заходах у Шумській об’єднаній територіальній громаді.

Зокрема відкрив Центр надання адміністративних послуг. Завдяки відкриттю ЦНАПу понад 21 тис. мешканців Шумської об`єднаної територіальної громади зможуть отримувати якісні послуги. Тут надаватимуть 90 адміністративних послуг, перелік планують розширювати.

Загалом, як повідомляє прес-служба Тернопільської облдержадміністрації, на реалізацію проекту спрямовано 1 млн. 700 тисяч: 677,2 тис. грн.- кошти Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» та 1 млн.   20 тисяч. – кошти місцевого бюджету Шумської ОТГ.

«Наразі в приміщенні ЦНАПу завершено ремонтні роботи та реконструкцію приміщення ЦНАП, облаштовано меблями та сучасною технікою, програмним забезпеченням. Тут працюватиме 10 осіб», - повідомляє прес-служба.

Варто додати, що приміщення ЦНАПу всередині справді виглядає затишно. Так само виглядає фасад, але варто лише обійти будівлю, як, заховавшись від чиновницького ока, обвалюється стіна, а з даху стирчать неізольовані дроти.

Після відкриття ЦНАПу делегація чиновників поїхала у село Сураж. Там вiцe-пpeм’єp-мiнicтp Укpaїни оглядав щойно встановлений твердопаливний котел та навіть провів урок для старшокласників. Щоправда і тут без пригод не обійшлося. З’ясувалося, що дрова для котельні є лише на один день. Проте деревину щодня обіцяє постачати комунальне підприємство.

«Школа збудована у 1963 році. Двері у класах – ровесники навального закладу. Дошки закуплені 10 років тому. У нас навчається  238 дітей і, впевнена, що ніхто з них цьогоріч не буде мерзнути. Адже ще у 2013 році у всіх класах ми поміняли вікна. Щоправда є потреба змінити ще 30 вікон у коридорі. Сьогодні вже працює твердопаливний котел. Наш край багатий на ліси, деревину нам обіцяють постачати щодня. Тому ми сподіваємося на щонайменше 30% економії у плані опалення. Також у навчальному закладі є два газових котли. Їх будемо використовувати у особливо люті морози», - розповіла директор школи  Марія Боднічук.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ