Читайте нас в соціальних мережах

Між затриманим на Тернопіллі копом-хабарником та прокурором Сідоровим існувала «кругова порука»?

Четвер, 13 жовтня 2016 12:04
Тернопільські активісти вважають, що затриманий під час отримання хабара заступник начальника Кременецького відділення поліції - начальник слідчого відділу Артур Собчук діяв не сам, мовляв, за ним стоять серйозніші люди.

Як повідомляв сайт «Тернополяни», 10 жовтня працівниками СБУ спільно з УВБ Нацполіції в Тернопільській області та представниками військової прокуратури при одержанні неправомірної вигоди в розмірі 8 тисяч гривень був Артур Собчук. Відомо, що він вимагав хабар за закриття кримінального провадження, відкритого пост. 190 КК України (шахрайство).

На сторінці «Народної Ради» у соцмережі «Вконтакте» повідомляється, що адвокат затриманого Собчука оперативно прибула на місце подій. Нею виступає дружина колишнього керівника Тернопільської місцевої прокуратури Віталія Сідорова – Ірина Сідорова.

Активісти припускають, що вибір даного захисника з боку Собчука є не збігом обставин чи обумовлений професійними навичками подружжя фігуранта "справи тернопільських прокурорів", а обумовлений круговою порукою між представниками наглядового відомства і поліції Кременця, пише «Прокурорська правда».

«Вибір Сідорової виглядає дивним: як адвокат вона ніяка. Більш очевидно простежується зв'язок з Віталієм Сідоровим, який надійно себе відчував на посаді керівника Тернопільської місцевої прокуратури. Сідорова вважають певною мірою протекцією сім'ї Собчук. Ймовірно, що знову запрацює стара прокурорська банда", - йдеться в повідомленні «Народної Ради».

Хабарнику ж інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України. Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Тернопільського гарнізону.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ