Читайте нас в соціальних мережах

Тернополяни почали масово хворіти на ГРВІ

Вівторок, 27 вересня 2016 16:10
На Тернопільщині зростає кількість хворих на гострі респіраторні вірусні інфекції. Наразі медики констатують – період підвищеної захворюваності.

Фахівці розповідають, якщо зазвичай період підвищеної захворюваності на ГРВІ реєструють із сорокового тижня, то цьогоріч він розпочався із 38-го, повідомляє ІНТБ

 «з 19 по 25 вересня показник захворюваності склав 187,6 на 100 тисяч населення при епідемічному порозі 191 на 100 тисяч населення. Тобто, як ми бачимо, що сам показник до епідпорогу складає 98,2%. це є досить багато», - повідомила зав. відділення організації епідеміологічних досліджень ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» Марія Павельєва.

 Якщо взяти абсолютну кількість – майже 2 тисячі осіб звернулися за медичною допомогою.

«Випадків грипу, поки що, не було. Реєструвалися  тільки гострі респіраторні вірусні інфекції», - продовжує Марія Павельєва.

Захворюваність на ГРВІ, зазначають в обласному лабораторному центрі, переважно реєструють у дітей.

«Якщо проаналізувати, то діти до 18-ти років  складають 59% від всіх захворілих. Ну і відповідно, школярі – це є 25,2%. Також висока кількість госпіталізованих»

Марія Павельєва також застерігає, захворівши – не займайтеся самолікуванням, за медичною допомогою одразу звертайтеся до спеціалістів.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ