Читайте нас в соціальних мережах

Петро Гадз отримав високу нагороду від патріарха Філарета

Понеділок, 26 вересня 2016 15:29
Орденом Святого Рівноапостольного князя Володимира ІІІ ступеня нагородили Петра Гадза, голову наглядової ради ТзОВ «Бучачагрохлібпром».

Відзнаку від патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета Петру Івановичу вручив владика Нестор 18 вересня під час освячення новозбудованої православної церкви у м. Бучач.

- Всі люди, які долучилися до будівництва, прикрашання храму УПЦ КП Святого Рівноапостольського князя Володимира в Бучачі, були нагороджені архієпископом Нестором орденами, медалями і грамотами, – пояснив секретар єпархії протоієрей Олексій Головацький. – Сама парафія не потягнула би будівництва такої величі, як ця красива церква. А Петро Іванович допомагав церкві від самого початку, він як жертводавець дуже активно долучився до будівництва. Тому орден князя Володимира став подякою за великі діла на благо релігійної громади.

Орден місцевий меценат отримав за «заслуги з відродження духовності в Україні та утвердження Помісної Української Православної Церкви», як йдеться у відповідному указі патріарха. Однак, на думку самого Петра Гадза, ця місія є обов’язком кожного свідомого українця.

- Культура, мова релігія – це наше основне, це святе, – зазначив Петро Іванович. – Це все стосується єдності України. Ми повинні робити в цьому напрямку все, працювати, згуртовувати людей за допомогою релігії, культури, дбати про свою духовність, то є обов’язок кожного. А нагорода це вже похідне. Лише за те, що я жертводавець, що маю можливість допомагати церкві.

gadz4 20 09 16

 

Додати коментар