Читайте нас в соціальних мережах

На Збаражчині влада «перебирає» меценатами

Середа, 21 вересня 2016 09:33
На святі Першого дзвоника у с. Кобилля керівник Станції юних техніків Напованець П.М. вказав на байдуже ставлення влади району до фінансування гуртків національно-патріотичного, спортивно-технічного, «військового» напрямків: дітям жодної копійчини не виділяють для участі у Чемпіонатах України, Всеукраїнських конкурсах і виставках.

Тож, він щиро подякував жертводавцям, що допомагають вирішувати такі питання. Серед них назвав і «Доброго самарянина», котрий допомагає гуртківцям навіть в тих селах, де землі не орендує. Зауваження і подяка меценатам дошкулила місцевій владі, яка одразу прийняла міри «у відповідь».

Вихованці освітнього закладу виїжджають на змагання зі старою, ще радянською технікою, тому допомога ПАП «Добрий самарянин» завжди сприймається радо і з вдячністю. Проте, цей факт настільки розсердив голову Збаразької РДА, що на директора станції організували «цькування» одразу після виступу на святі: зателефонували із управління освіти і зажадали від нього для перевірки тарифікацію і мережу гуртків, котру самі погодили напередодні. За кілька хвилин грізний дзвінок пролунав і з фінінспекції: негайно вимагали для перевірки програму гуртка, котрий веде сам директор. На вимогу керівника навчального закладу направити відповідний лист на предмет дачі такої програми і підстав для її перевірки лише сказали, що перевірити хочуть нелегально. Така вимога є підставою для перевірки прокуратурою самого фінінспектора, що телефонував.

В прийомній начальника управління освіти заступник голови РДА з гуманітарних питань дорікав, що за те, що директор похвалив «Доброго самарянина», взагалі нічого дітям не даватимуть. Від начальника відділу освіти витребували письмове пояснення лише тому, що поділилася доступною для всіх інформацією із кореспондентом газети «Сила слова» (котрій допомагає «Добрий самарянин») щодо освітянських питань.

Коли виявилось, що із тарифікацією, мережею, програмою у директора все в порядку, то на наступний день голова РДА в прийомній освіти наголошував, що організує нову перевірку та таку, якої ще не бачили. І це при тому, що минулого і цього року голова РДА особистими розпорядженнями зініціював дві планові перевірки станції юних техніків. Хоча за законом може бути не більше однієї в рік. Прикро, коли влада замість того, щоби підтримувати дитячу творчість, задовольняє лише власні забаганки, а дітям посилає перевірки. А отримання допомоги від «Доброго самарянина» незабаром, напевне, буде закінчуватися ув’язненням керівників.

Директор станції із жалем згадує правління у районі Ю.Горайського: на кожен виїзд дітей на Всеукраїнські турніри очільник району знаходив чи транспорту й пальне, чи харчі. Те, що роблять в інших районах. Адже діти захищають честь області, часто навіть на дорослих, а не лише учнівських чемпіонатах.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ