Читайте нас в соціальних мережах

Головна перешкода децентралізації на Тернопільщині – недостатня поінформованість населення, - депутат облради

Вівторок, 20 вересня 2016 18:46
Круглий стіл з приводу поточної ситуації в об’єднаних територіальних громадах краю провели у Тернополі.

Представники влади та громадськості обговорили основні проблеми, які виникають на шляху у реформи.

Участь у заході взяла Інна Вовчок – депутат обласної ради від партії «УКРОП», член постійної комісії Тернопільської обласної ради з питань децентралізації та адміністративно-територіальної реформи, архітектури, дорожнього і житлового-комунального господарства. Під час засідання обговорювалися різні аспекти проведення децентралізації, загострили увагу на тому, що реформуванню бракує відповідно підготовлених кадрів, які би допомагали місцевому самоврядуванню і громадянам безпосередньо, отримати доступну інформацію з приводу нововведень.

- На моєму окрузі, до прикладу, створено дві територіальні громади. Люди сприймають громади по-різному, дехто дуже категорично, але коли донести до них повну інформацію, відкрити їм нові можливості з розвитку інфраструктури, матеріальних, земельних ресурсів та іншого – вони сприймають об’єднання цілком нормально. Також люди переймаються кількістю обов’язків, які будуть на них покладені, у тому числі і утримання різних соціальних об’єктів, але це, знову ж таки, через недостатню поінформованість, - розповідає Інна Вовчок.

Депутат також зауважує, що існує проблема із освітньою та реформою охорони здоров’я, побутують міфи про закриття шкіл, амбулаторій і навіть храмів, проте зрозуміло, що такого бути не може. Таким чином, влада і активна громадськість сьогодні повинна працювати саме на поінформованість мешканців області щодо специфіки реформи. Дуже важливо допомагати і місцевому самоврядуванню, в першу чергу, підготовленими кадрами.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ