Читайте нас в соціальних мережах

Водій тернопільської маршрутки нахамив бабусі-інваліду

Середа, 31 серпня 2016 10:05
Днями водій маршрутного таксі №13 відмовив у безкоштовному проїзді бабусі-інваліду, яка зайшла у громадський транспорт з супроводжуючим.

Про неприємний інцидент у рубриці «Питання-відповіді» на сайті міської ради повідомила пані Галина. Жінка вимагає чиновників вжити певних заходів щодо водія-нахаби.

«28.07.2016р. стала свідком дуже прикрої ситуації, яка сталася в маршрутці № 13 (номерний знак транспортного засобу: ВО 9330 ВЕ) о 16 год.

Водій цієї маршрутки вів себе нахабно та нетолерантно по відношенню до пільговика. В маршрутку зайшла бабуся з палицею (обмежена фізичними можливостями) у супроводі молодої жінки, показала водієві документ інваліда першої групи, що дає право на пільговий проїзд їй та супроводжуючому. А у відповідь почула від водія неприємні слова: «Ви що президент, що вас супроводжують? Хоче їхати супроводжуючий то нехай оплачує проїзд.»

Передусім, це зневага до людини. У таких випадках потрібно, аби за такі порушення водії несли відповідальність. А супроводжуюча таки вимушено оплатила проїзд»

Як повідомляє пані Галина, згідно з офіційним законодавством всі пільговики мають право на безоплатний проїзд в маршрутних таксі. Відповідно до статті 38-1 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» інваліди, діти-інваліди та особи, які супроводжують інвалідів першої групи або дітей-інвалідів (не більше одного супроводжуючого), мають право на безплатний проїзд у пасажирському міському транспорті.

«В Україні є кілька законодавчих актів, які регламентують питання, пов’язані з відповідальністю водія, зокрема закони «Про автомобільний транспорт», «Про захист прав споживачів» і Правила надання послуг з перевезення автомобільним транспортом. Власне в цих актах передбачено, що пасажир має право на ввічливе ставлення і якісне перевезення. Тому в ситуації, коли водій маршрутного транспортного засобу ставиться до пасажира-пільговика неввічливо, вирішила поскаржитися. Прошу вжити заходів щодо конкретного водія та конкретної ситуації», - підсумовує жінка.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ