Читайте нас в соціальних мережах

Силами громади та меценатів село на Бучаччині отримало оновлений осередок культури (фото)

Вівторок, 30 серпня 2016 11:49
Відремонтований будинок культури у селі Переволока, що в Бучацькому районі, урочисто освятили 28 серпня.

Від сьогодні він стане центром культурного розвитку патріотичного виховання жителів села.

- Сьогодні, в День Успіння Пресвятої Богородиці, ми відкриваємо будинок культури, – звернувся до односельчан сільський голова Михайло Соловій. – Це було одне із завдань моєї передвиборчої програми. Старші жителі села мені розповідали, що колись у нас культура була на високому рівні, люди сходилися в читальні, у вільний від роботи час організовували концерти, виступи, вечорниці. З Божою благодаттю вже наступного року ми святкуватимемо 550-ту річницю заснування села. І тому так зване відновлення села мені хотілося розпочати з будинку культури, який дає можливість як молоді, так і дорослим насолоджуватися концертами, виступами, які, маю надію, будуть звучати.

Вагомий внесок у здійснення реконструкції сільського клубу зробив народний депутат з Тернопільщини Микола Люшняк. Зауваживши наснагу до роботи та бажання розвивати село місцевого голови, Микола Володимирович з допомогою інших депутатів закумулював кошти у розмірі 110 тисяч гривень на приведення будівлі та території до естетичного вигляду.

- Неодноразово я був у цьому селі, і коли я побачив бажання молодого голови Михайла Володимировича відремонтувати цей будинок культури, коли він в день і ніч у робочій формі на риштуванні з небайдужими односельчанами проводив свій час на впорядкуванні того закладу, роблячи його реконструкцію, я зрозумів, що допомогти таким людям є мій обов’язок, – відзначив Микола Люшняк. – Бо коли вони відчувають сторонню підтримку, в них запалюється ще більше та іскорка змінити нашу державу, а в даному випадку – дати друге дихання цьому великому селу. А що сьогодні вчить патріотизму і виховує український народ? Церква, школа і будинок культури. Його можна назвати і не будинком культури, а будинком патріотизму, який вчить наших дітей любити свою державу.

До відкриття оновленого будинку культури долучився і голова наглядової ради ТзОВ «Бучачагрохлібпром» Петро Гадз. Ця подія, за словами меценатів, яскраво вписана в історію села, району, області і України загалом.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ