Читайте нас в соціальних мережах

На Борщівщині п’ять сіл об’єднав фестиваль «Барви Поділля» (фоторепортаж)

Понеділок, 29 серпня 2016 13:58
Білівці, Трубчин, Вигода, Боришківці та Окопи свято Успіння Пресвятої Богородиці відзначили фестивалем «Барви Поділля».

Громади сіл урочистою ходою пройшли до центру села Вигода у національних костюмах, з піснями та короваями, повідомляє «Сорока»Вперше за багато років захід проходить у такому форматі та масштабі.

Ініціатором фестивалю виступила староста Вигоди Ганна Олексів. За її словами, на пропозицію відгукнулося багато людей, господині кожного із сіл готували національні страви, якими після концерту пригощали гостей.

-  Ідея наша проста, якщо у кожному селі робити свято – це великі витрати. А ми зараз усі дуже економні і вирішили об’єднатися навколо одного центрального села Вигода. Усі громади готувалися, ви бачили, яка була святкова хода і вона дуже пасувала до сьогоднішнього настрою, до великого релігійного свята – Успіння Пресвятої Богородиці, - говорить Ганна Олексів.

На свою малу батьківщину у свято завітав і голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук. Виходець із Борщівщини, Віктор Вікторович у свій час підтримав ініціативу старости Вигоди і посприяв організації фестивалю «Барви Поділля».

-  Як прекрасно, що сьогодні у нас заповнений весь зал. Мабуть, на сьогоднішній день, нам потрібно повертатися до ідеї об’єднання, до співання українських пісень. Якщо повернутися в історію, то навіть козаки, йдучи в бій, співали наші пісні, які піднімали бойовий дух і гордість за те, що відстоюють свою державу – Україну. І саме сьогодні, як ніколи, потрібно ставати пліч-о-пліч, адже багато людей, різних національностей, стали на захист нашої землі, це і воїни, і волонтери. Тому тільки в єдності наша сила, - переконаний Віктор Овчарук.

Привітав учасників заходу і очільник Мельнице-Подільської об’єднаної громади, до якої входять усі 5 сіл.

-  Мені сьогодні дуже приємно побувати на вашому святі, адже з червня введена адміністративно-територіальна реформа і в кожній громаді ми проводимо День села. У вас він особливий, бо об’єдналися цілих 5 сіл. Сьогодні ми побачили парад вишивок, короваїв, пісень, традицій - тих прекрасних речей, які, можливо, ми трохи почали забувати. Хочу дуже подякувати організаторам і учасникам за таке чудове дійство, - звернувся до присутніх Володимир Боднарчук.

Фестиваль громади сіл дуже хочуть зробити традиційним. Переконані, що ідея об’єднання та повернення до національних традицій є найкращим способом відзначати велике свято.

 

Білівці, Трубчин, Вигода, Боришківці та Окопи свято Успіння Пресвятої Богородиці відзначили фестивалем «Барви Поділля».

Коментарі  

+1 #1 Уляна 30.08.2016, 09:58
Шановний автор! Старостою нашої громади є Марія Маланчук.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ