Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі з'явилися гігантські мурали українському митрополиту і геніальному музиканту (фото)

Понеділок, 29 серпня 2016 15:48
Одразу два пам’ятні мурали з’явилися до Дня міста у центрі Тернополя завдяки юним художникам з проекту «Just art», ГО «Молодіжне об’єднання «Файне місто» та за підтримки меценатів.

Так, 27 серпня на фасаді будинку на вул. Брюкнера відбулося офіційне відкриття муралу українському релігійному діячу, провіднику української нації, великому митрополиту Андрею Шептицькому. А вже наступного дня стіну будівлі, що вул. Б. Хмельницького, 43 прикрасило і зображення одного з кращих українських музикантів, невтомного оптиміста та кумира мільйонів українців – Андрія Кузьменка, соліста гурту «Скрябін».

Під час урочистої презентації стінопису із портретом Шептицького його ініціатори розповіли, що нарешті знайшли спільну мову із мешканцями сусідніх будинків, які восени минулого року виступили проти зображення митрополита в темних тонах. Відтак, обіцяний мурал основоположника розбудови вільної і демократичної України таки з’явився, але вже у кольорі.

А от «Стіна щасливих людей» із усміхненим Кузьмою виконана митцями у пастельних тонах. Втім. На думку тернополян, це аж ніяк не робить її похмурою, адже музикант був безмірно світлою і позитивною людиною. Додає оптимізму і уривок із його пісні «Життя красиве, коли кольорове», який зобразили під портретом.

 – Ідея проекту виникла приблизно рік тому, – розповів координатор проекту Максим Макар. – Я побачив пост в мережі «Вконтакті» про те, що в Луцьку поставили пам'ятник Кузьмі. І подумав – чому б не зробити це в Тернополі. Протягом року ця ідея дозрівала і нарешті ви бачите її результат.

5566

5577

5599

фото - ТМР

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 jabberwocky 29.08.2016, 18:50
При всій повазі до Андрея Шептицького, як до Митрополита, так і до Людини, якось воно трохи прикольно виглядає: "Андрей Шеприцький - отоларинголог". А елементи його родинного герба хтось (після "третього") рано чи пізно інтерТрепує як медичні інструменти для перевірки слуху :)))
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ