Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільському ставі гуркотять мотори спортивних човнів (ФОТО. ОНОВЛЕНО)

Субота, 27 серпня 2016 16:13
На Тернопільському ставі гуркотять мотори спортивних човнів. В місті проходить Етап чемпіонату світу та два етапи чемпіонату Європи з водно-моторного спорту.

«Ми отримали право на проведення в Тернополі 27 та 28 серпня 2016 року Чемпіонату світу в класі «Формула 500» та двох етапів Чемпіонату Європи класу «Формула 250» та «Формула 125. Вперше змагання чемпіонату світу у формулі-500 відбулися на Тернопільському ставі ще у1987 році. Кілька років тому ми знову провели ці змагання. Потім була перерва, і сьогодні тернополяни знову чують гуркіт моторів спортивних чорнів», - розповідає Президент Національної федерації водно-моторного спорту Віктор Шемчук.

За словами Віктора Шемчука у 2016 році у Тернополі встановили рекордну кількість учасників, які зареєструвалися для участі у класі формула-500.

«У Тернополі зібралися найсильніші спортсмени світу у цих класах. Зареєстровано 15 болідів формула-500 . Це є рекорд для цього класу і приємно, що цей рекорд відбувся саме тут»

Додамо, що у Тернополі змагаються професіонали на швидкісних човнах. Найпотужніші човни можуть розвивати швидкість до 250 км на годину. А до 100 км за годину вони розганяються менш ніж за 3 секунди.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар