Читайте нас в соціальних мережах

Бариста з всієї України безкоштовно пригощають тернополян кавою (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Субота, 27 серпня 2016 13:51
Сьогодні у Тернополі стартував перший відкритий кубок з лате-арту. Дійства проходить у рамках фестивалю «Вуличний ринок».

Суть змагання полягає у майстерності вливання спіненого молока в капучіно, завдяки чому на поверхні кави утворюються різні візерунки.

Позмагатись за головний приз кубку, а саме 4 тисячі гривень,  зголосилось 24 учасника з Києва, Львова, Івано-Франкінська, Рівного та Харкова. Також є троє учасників з Тернополя.

- Кубок проходить у 2 етапи: півфінал та фінал. Тобто є два спеціальні куби з простими фігурами і фігурами середньої складності. На кожній грані куба буде певна фігура лате-арту. Після жеребкування перший учасник кидає перший куб, випадає певна фігура і учасники вливають по два напої і дають їх суддям на оцінку. Оцінюватись будуть не тільки якість малюнка, але й техніка виконання. У фінал вийде 6 баристів, - розповів один з організаторів кубку Віталій Шашурін.

Кубок з лате-арту триватиме сьогодні протягом дня на лекційній зоні у парку Шевченка. Вхід для глядачів безкоштовний. Більше того, після оцінки суддями приготованих напоїв їх віддаватимуть глядачам на дегустацію.

 

Додати коментар