Читайте нас в соціальних мережах

Відомі тернопільські гумористи оригінально привітали Україну з Днем Незалежності (відео)

Середа, 24 серпня 2016 18:14
Популярні гумористи з Тернополя – команда КВН «V.I.P. Тернопіль» записали зворушливе привітання Україні з нагоди Дня Незалежності.

Тернополяни обрали для цього уривок із знаменитого вірша Володимира Сосюри «Любіть Україну!». Вони по черзі зачитали рядки з поезії на фоні поля, нарядившись в національні вишиванки. В мережі YouTube відео за два дні вже набрало понад 4700 переглядів.

Зауважимо, що патріотичний вірш «Любіть Україну!» у 1951 р. став причиною найгостріших звинувачень поета в націоналізмі. В.Сосюру знову перестають друкувати, він живе під прямою загрозою арешту, яка зникає тільки зі смертю Сталіна 1953 року. Вірш уперше був опублікований у «Київській правді» та «Літературній газеті».

У ньому поет знаходить прості й водночас піднесені слова, щоб змалювати образ рідної землі, щоб аргументувати свій заклик. І чи не найдоказовіший серед аргументів той, що Батьківщина — світ, який щодня, щохвилини, щомиті оточує людину: це сонце, вітер, трава, води — джерела життя. Людина не може існувати без них, тому її любов до них органічна, як і любов до Вітчизни.


Любімо Україну і ми, адже вона у нас одна! З Днем незалежності, тернополяни!

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ