Читайте нас в соціальних мережах

Громадські активісти оголосили про крах реформи МВС на Тернопільщині (заява)

Середа, 10 серпня 2016 19:01
Реформа МВС на Тернопільщині провалилася. Про це в один голос заявили представники громадських організацій, які працювали у комісіях з атестації працівників правоохоронних органів. Сьогодні 17 із 19 громадських активістів, які займались очищенням нової поліції публічно заявили про вихід із цього процесу, який називають фарсом і цирком.

Про те, що вони відкликають своїх делегатів з атестаційних комісій активісти розповіли під час прес-конференції. Відтак, у міністерстві будуть змушені формувати нові комісії, аби провести атестацію ще 1300 співробітників обласного управління поліції.

«Все! Наша місія в переатестації міліції завершена. Ми готові були допомогти системі змінитися, проте наше обласне управління поліції, а конкретніше її керівництво, хочуть жити по-старому, занадто сильно вони пов'язанні з тими хто творить "мєнтовський безпрідєл". Всіх покидьків яких було звільнено під час першої хвилі переатестації, апеляційна комісія залишала в системі. В нас є великі сумніви в об'єктивності і чесності цієї комісії, тому працювати в такому форматі відмовляємося. Після цього можна сміливо оголосити: СЕЗОН ПОЛЮВАННЯ відкрито!!!», - написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук громадський активіст, представник ВО «Самооборона Майдану Тернопільщини» Іван Ковалик.

Особливо емоційним під час розмови із пресою був очільник обласного осередку ВО «Автомайдан» Ігор Василів, який впевнений, що всі законні методи боротьби із «перевертнями у пагонах» вже вичерпані, тож залишились лише радикальні.

- Після засідання апеляційної комісії 4 з 5 рекомендованих до звільнення атестаційними комісіями поліцейських повернулися на попередню роботу, на свої посади. Відтак, ми більше не бачимо сенсу працювати далі і тратити свій час. Ми приносимо вибачення перед людьми, які надавали нам інформацію. Далі ми не готові нести відповідальності за результати переатестації, адже до нашої думки не прислухаються, - каже Ігор Василів.

Бажання ввійти в атестаційні комісії, говорять активісти, був природнім і вони вважали, що це законний шлях до реформування системи, шлях, на якому можна побороти стару систему, що маніпулювала законами та кришувала покидьків. Та віру у зміни, реформування МВС «вбила» діяльність апеляційної комісії, зокрема одного із її членів та представника «Ради бізнесу Тернопілля».

«Засланим козачком», який вирішив повернути правоохоронців, котрі скомпрометували себе, виявився начальник служби охорони «АРС-кераміки», що раніше працював в органах і приховав цей факт. Його голос і став вирішальним при прийнятті рішення.
Нагадаємо, що переатестація правоохоронців першого рівня проходила шляхом тестування, співбесід та питань на поліграфі перших заступників і керівників районних відділів поліції.

Люди, яких поновили – найближче оточення Олександра Богомола. Активісти впевнені, що він сам і саботував рішення комісії та не мав жодного бажання звільнити цих осіб, хоч передумов для цього було більше, ніж достатньо. Складається враження, що Олександр Богомол просто боїться, що після їх звільнення спливе непотрібна інформація, що нашкодить йому особисто. Наразі по справах цих людей тривають перевірки в НАБУ, та інформація, поки закрита для громадськості.

- Ми не для «галочки» туди йшли, - говорить представник ГО «Рада бізнесу Тернопілля» Іван Сорокаліт. - Нас завалили найрізноманітнішою інформацією, часто вона не збігалася з реальністю – відчувалася боротьба компроматів один на одних, тож розібратися було непросто. Ми не мали за мету знайти кришталево чистих, бо таких там немає, ми хотіли знайти тих, хто здатні змінюватися. Питання аж ніяк не були причинами звільнення, тож нам прикро зараз чути, що ми якось тиснули на людей, яких атестували.

Вже в п’ятницю колективна заява за підписом тернопільського осередку ВО «Автомайдан», ВО «Самооборона Майдану Тернопільщини», «Вільні люди», «МНК», «Рада бізнесу Тернопілля» потрапить до Хатії Деканоїдзе. Її особисто передадуть в руки активісти під час зустрічі.

- З сьогоднішнього дня ми всі свої зусилля спрямовувати на те, аби «підловлювати» ментів п’яними за кермом та фіксувати кожен їх хибний крок. Ми їм об’являємо справжню війну. Розпочаті справи ми обов’язково доведемо до кінця і нас не залякати. Обіцяємо, як тільки буде знято гриф «таємно», ЗМІ і громадськість будуть шоковані від опублікованої нами інформації про наших «славних» правоохоронцях.

7742.jpg

Коментарі  

+1 #2 55555 11.08.2016, 00:07
То може ви босяки будете робити, або скажіть людям коли їх грабують чи обкрадають нехай дзвонять не на 102, а по цих горе атестаторах і нехай вони розбкривають злочини.
Скарга
0 #1 Дмитро 10.08.2016, 20:10
Ну а що ж ви хотіли? Корупція саму себе не поборе...
Скарга

Додати коментар