Читайте нас в соціальних мережах

Правоохоронців просять пролити «світло» на очільника РЕМу, відомство якого покриває порушення на ринку на Київській

Вівторок, 26 липня 2016 15:51
Вкотре громадські активісти Тернополя привертають увагу до порушень на ринку, що на перехресті вулиць Київської та 15 Квітня.

За офіційними документами на місці є два ряди торгових точок на першій вулиці і один – на другій, але підприємці зауважують, що у них з’явилися «сусіди-нелегали». Наявність торгових точок із порушеннями визнав і виконавчий комітет, але зарадити нічим не може, адже міський РЕМ уже підключив кіоски до електромережі.

Щодо цієї ситуації активісти ГО «Ідея нації» звернулися до міської ради та поліції. Орган влади надав відповідь, у якій йдеться про те, що кіоски працюють на території ринку із порушеннями і щодо 8 із них уже винесене рішення про демонтаж. Але міська рада рішення цього в силу привести не може, оскільки торгові точки підключені до електромережі. Тут виникає третя сторона конфлікту - начальник Тернопільського міського РЕМ Мирослав Сененький, який дав погодження на підключення кіосків до електромережі навіть пропри те, що попередньо мала бути здійснена комплексна перевірка документів, яка би мала підтвердити правомірність діяльності торгових точок. Але у разі такої перевірки, вже на стадії міської ради порушення були би виявлені, тому ситуація свідчить про підключення до електромережі «наосліп».

У зв’язку із цим активісти направили звернення до міської та районної прокуратури з вимогою реакції на проблему.

- Ми вже підготували і зареєстрували в обласній та міській прокуратурі наше звернення. Очікуємо реакції правоохоронців та чесного розслідування стосовно халатної роботи начальника РЕМу, - говорить голова ГО «Ідея нації» Олексій Станько.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ