Читайте нас в соціальних мережах

На дорогах Тернопільщина зросла кількість аварій

Вівторок, 26 липня 2016 16:31
Рівень довіри населення до правоохоронних органів зростає.

Про це під час прес-конференції, повідомив керівник головного управління Національної поліції Тернопільщини Олександр Богомол. За його словами, за січень-червень 2016 року до поліцейських краю надійшло більше 42 тисяч заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події. Ця цифра, у порівнянні з минулим роком, зросла майже на 30%.

Зареєстровано у цьому році в області 7 умисних вбивств. Всі вони, каже керівник правоохоронного відомства, розкриті. З двох випадків нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть, розкрито один, а справа по іншому ще в процесі.

- В області ми зафіксували спад розбійних нападів, на 16% зменшилася кількість шахрайств завдяки профілактичній роботі, а також хуліганств. Зріс показник по розкриттю угонів автотранспорту - результат також один з найкращих в Україні. На 42% зросла в області кількість грабежів та квартирних крадіжок, але і тут показник розкриття непоганий.

Однією з проблем Тернопільщини залишаються дорожньо-транспортні пригоди. Якщо за шість місяців 2015-го правоохоронці зареєстрували 89 автопригод, то уже у цьому році їх 115. Значна кількість аварій припадає на обласний центр.

- На цей показник впливають і об'єктивні, і суб'єктивні обставини. В минулі роки, коли ДТП закінчувалося синцями, на це увага не зверталася і учасники роз'їжджалися. Сьогодні ж фіксується кожна автопригода, де є навіть несуттєве ушкодження.

Зареєстрували правоохоронці і 68 злочинів, пов'язаних із незаконним поводженням зі зброєю та боєприпасами. Багато заборонених небезпечних предметів потрапляє із зони проведення АТО.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ