Читайте нас в соціальних мережах

Тернопіль огорнув дикий сморід: люди закривають ніс через "цвітіння" озера, а на "Алясці" чути гноєм

Вівторок, 26 липня 2016 12:16
Неприємний запах поблизу головної туристичної принади Тернополя – озера змушує обходити водойму «десятими дорогами». Розпочалась активна фаза так званого цвітіння водоростей.

Відтак, поблизу ставу утворилася зеленувато-блакитний шар води, який досить того, що жахливо пахне, так ще і має далеко не привабливий вигляд.

Все це в сукупності здатне відбити охоту приїжджим туристам та гостям міста повернутись сюди знову. Принаймні так вважають місцеві жителі, які дивуються чому за стільки років не можна було знайти якийсь вихід і мінімалізувати вплив природного процесу на людей, які цим дихають і підводний світ, мешканці якого попросту вимирають.

Та за словами спостережливих тернополян, причина підвищеного неприємного запаху в повітрі від цього явища криється в іншому.

- "Особливо відчутно" цвітіння водоростей тільки через те, що рівень води понизився більше ніж на півтора метри від норми, а в нашому випадку коли таке зробити серед літа в жару, іншого результату і марно очікувати. Навіть якби води було багато, все також би цвіло і вода була б зеленою, просто не було б тої плісняви голубої і смороду від гнилі водоростей, або значно в меншій кількості. Зараз вже нічого не вдієш, залишається тільки перечекати це, а от скільки часу - може і два місяці ще, а може дуже скоро це все пропаде, важко прогнозувати таке, - ділиться думками Олег Базар.

Чому ж саме впала вода сказати поки важко, адже, на шлюзах непомітно, аби хтось змінював налаштування. Існує ймовірність того, що бракує води в цілій системі річки Серет. Екологи поки не дають обґрунтованих відповідей на такі запитання, тож містянам залишається хіба що здогадуватися.

До слова, читачі сайту «Тернополяни» повідомляють і про інше джерело неприємного запаху в місті. Зокрема. Йдеться про мікрорайон «Аляска» та частину «БАМу». Там вже три дні поспіль чути у повітрі запах продуктів тваринних відходів, а якщо точніше – гною. Тамтешні кажуть, що це доносяться «аромати» з свиноферм ТОВ "Вікторія"  у Байківцях, якими, ймовірно, удобрюють поля сільгосппідприємства, що належить до корпорації "Агропродсервіс", керованої скандальним фермером Іваном Чайківським.

7678

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ