Читайте нас в соціальних мережах

Міська рада Тернополя не може знести незаконні кіоски через «сліпоту поліції і РЕМу (документ)

Четвер, 21 липня 2016 14:18
Вже кілька місяців громадські активісти вказують правоохоронцям на порушення на ринку, що на перехресті вулиць Київської та 15 квітня, де за офіційними документами є два ряди торгових точок на першій вулиці і один – на другій.

Проте, самі підприємці зауважують, що у них з’явилися «сусіди-нелегали», які облаштувалися на територію ринку, але орендної плати не сплачують.

Хитрі бізнесмени напрацювали систему, коли ці «нелегальні» точки сплачують за документами не орендну плату, а суму за технічне обслуговування, прибирання і тому подібне. Така ситуація докучає підприємцям, які чесно сплачують оренду і мусять терпіти несправедливість.

Щодо цієї ситуації активісти ГО «Ідея нації» звернулися до міської ради та поліції. Орган влади надав відповідь, у якій йдеться про те, що кіоски працюють на території ринку із порушеннями і щодо 8 із них уже винесене рішення про демонтаж. Але міська рада рішення цього в силу привести не може, оскільки торгові точки підключені до електромережі. Тут виникає третя сторона конфлікту - начальник Тернопільського міського РЕМ Мирослав Синенький, який дав погодження на підключення кіосків до електромережі навіть пропри те, що попередньо мала бути здійснена комплексна перевірка документів. Очевидно, цього не було зроблено. У зв’язку із цим активісти направили звернення до міської та районної прокуратури з вимогою реакції на проблему.

Ще одне звернення члени ГО «Ідея нації» направили і до поліції. Але поліція у діяльності торгових точок жодних порушень не побачила. На їх думку, договір про надання послуг рівняється до дозволу на підприємницьку діяльність, а міський РЕМ діяв у межах закону.

- Позиція правоохоронців викликає у нас навіть не здивування, а обурення. Оновлений орган діє за старими «схемами» і закриває очі на цілком очевидні речі. Що ж, ми поліції допоможемо не заблукати у цих трьох соснах і знайти правду, - говорить голова ГО «Ідея нації» Олексій Станько.

Коментарі  

0 #2 Українець 22.07.2016, 22:56
Цікава стаття перший запит Станька-обілечу вача))) в травні в поліцію!! І компанія ;) чекає Реакції нема ніхто не підходить не проситься. Тоді далі шарпає за мотузки і другий запит в міську раду. І тут така змістовна відповідь добродію- співпрацівнику . Хто стикався з міськоюрадою ніколи такої детальної відповіді не почують. Містер Станько з своїм госоподарем сидить і чекає.... А сука ніхто з підприємців за два місяці не приходить і не приситься... Ну і за результатами публікація в правдивому інтернет виданні "Тернополянин" Громадськість вкрай стурбована треба демонтувати.. Піпел тєму хаває. Кіоски демонтують.Решт у підприємців нервово курять і шукають вихід із ситуації. Бурні аплодисменти. Зановіс....
P.S. Кожен буде відповідати за своє... Я думаю і дуже скоро.. Бажано це комент н е видалити ;)
Скарга
+3 #1 Мопс 21.07.2016, 15:29
З кожного нелегального кіоска йдуть нелегальні доходи, в декларацію внисити не треба
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ