Читайте нас в соціальних мережах

У мерії Тернополя роз'яснили: за дітей дошкільного віку на теплоходах платити непотрібно

Середа, 20 липня 2016 13:48
Брати гроші із дошкільнят за катання на теплоходах «Герой Танцоров» і «Капітан Парій» не повинні. Такі дії працівників плавзасобів є незаконними і мовчати про це не варто.

Як вже повідомляли журналісти сайту «Тернополяни», директор КП «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх розповів про те, що возити бажаючих загоріти на Дальньому пляжі за півціни в одну сторону не будуть. Схожу відповідь днями дали і в мерії Тернополя, де пояснили порядок оплати за проїзд на прогулянковому водному транспорті.

«Згідно рішення виконавчого комітету від 23.07.2014 року № 749, встановлено вартість прогулянкових поїздок теплоходами "Герой Танцоров" та "Капітан Парій" у розмірі – 15 грн. ( з особи), та 5 грн. для дітей шкільного віку за рейс.

Даним рішенням не встановлено окремо вартості за проїзд на ділянці "Центральний причал-Дальній причал" чи "Дальній причал – Центральний причал". Вартість діє як на повний круг, так і до любого пункту де пасажир має бажання вийти. Оскільки теплоходи є прогулянково-екскурсійним видом транспорту, здійснюючи свій рейс та оплативши проїзд , пасажир має право перервати прогулянку та вийти раніше. Так як і у громадському транспорті міста де діють правила – оплативши проїзд пасажир має право на проїзд, вийшовши на іншій необхідній йому зупинці. При здійсненні нової поїздки необхідно повторно здійснювати оплату», - йдеться у рубриці «Питання-відповіді», що на сайті Тернопільської міськради.

Звісно, для компанії, для прикладу із чотирьох дорослих і двох школярів така поїздка буде дорого вартісною і обійдеться в 140 гривень ( в обидві сторони). Та таксисти також кажуть. Що жертвувати своїми автівками заради 20 гривень не хочуть.

- Ми маємо повне право відмовити пасажиру. І я так роблю – везу до «Хутора» (ресторан) і все, або за додаткову плату. Просто мені ті запчастини потім не окупляться, коли я «мінімалку» братиму – там колеса можна погубити, воно того не варте, - каже журналісту сайту «Тернополяни» водій служби таксі «549». – Як вирішувати проблему з добиранням туди-назад? А я не знаю! Хтось їздить, але не я. Єдиний вихід – зробити там нормальну дорогу, тоді відмов таксисти не робитимуть.

Та поки ані пасажирів, ані таксистів місцева влада не чує. Проблему якось намагалися вирішити із забудовниками та власниками тамтешніх будинків, але далі розмов усе не заходило – дорога й досі у жахливому стані, а просвітку у складному питанні, що роками турбує городян так і немає.

Додати коментар