Читайте нас в соціальних мережах

Одіозний головлікар на Тернопільщині нахабно захопив печатку, бо не хоче реорганізації медзакладу

Середа, 29 червня 2016 14:30
Члени Мельнице-Подільської об’єднаної громади висловили бажання реорганізувати медичну галузь. В рамках цього - створили Територіальне медичне об’єднання, до якого увійшла і первинна, і вторинна медична ланка. Проте, на заваді до втілення реформ їм став екс-голова власної лікарні Комар Василь Степанович, який відмовляється передати печатку та відповідні юридичні права.

-  На сьогоднішній день ми подали заявку на ліквідацію Мельнице-Подільської районної лікарні як юридичної особи і створити підрозділ територіального медичного об’єднання – Мельнице-Подільська комунальна лікарня. Була створена ліквідаційна комісія, голова якої переймає права організації, що ліквідовується. На цьому етапі ми стикнулися з проблемою, коли головний лікар Мельнице-Подільської лікарні не передає печатку, що тягне за собою заборгованість по виплаті зарплат, оплаті енергоносіїв, харчування та ліків, - розповідає   Боднарчук Володимир Васильович, Мельнице-Подільський селищний голова.

Представники громади зверталися до правоохоронців та влади, проте не отримали поки результату. Головний лікар відмовляється виконати свій обов’язок і передати печатку, аргументуючи це відмовою від реорганізації лікувального закладу. Без печатки громада безсила у юридичних питаннях.

- Ми пішли шляхом реорганізації для того, щоб не «розпорошувати» кошти, щоб фінансування на обидві ланки йшло через дну організацію – територіальне медичне об’єднання. Позиція громади в цьому питанні одностайна: на сесії сільської ради підтримали рішення про ліквідацію юридичного статусу. 90% колективу підтримують це рішення, лише невелика кількість людей, наближених до головного лікаря – проти. Особисто йому було запропоновано посаду першого заступника у новоствореній лікарні, але він і від цього відмовився, - говорить Володимир Васильович.

-  Ми хотіли людським способом вирішити ситуацію. Нам нічого не вдається і тепер під загрозою виплата зарплат, оплата енергоносіїв. Складається така ситуація, що рішення прийняла сама громада і абсолютно неочікуваним для нас стала відмова віддати печатку, яка є юридичним інструментом і просто необхідна. На мою думку, треба гідно сприймати удари долі, якщо звільнили – піти і реалізовувати свої невдоволення через суд. А тут йдеться не про амбіції, а про людей. Медицина – не та сфера, де можна займати пасивну позицію – переконаний Невістюк Іван Васильович, головний лікар Мельнице-Подільського територіального медичного об’єднання.

З цією проблемою голова селищної ради та головний лікар прийшли до голови обласної ради Віктора Овчарука. Посадовець з ситуацією знайомий і намагається сприяти найшвидшому її вирішенню.

- Враховуючи, що у державі іде процес децентралізації і створення громад, який є майбутнім нашої країни – ми повинні створити усі умови для їх розвитку і не заважати. Громади самі вміють розібратися зі своїми питаннями. І коли сьогодні хтось намагається триматися за певні крісла і робити перешкоди для виплати заробітних плат, що відбувається у Мельнице-Подільській – це неправильний підхід. Я гадаю, треба домовитися про вирішення ситуації, - говорить голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.

 

Коментарі  

+5 #1 неля 02.07.2016, 00:35
Це все перевернуто з ніг на голову.Овчарук прикриває Боднарчука та Невістюка,а це одна срака-відробляю ть вибори. Творять що хочуть-спочатку лікарня,далі пожарна,будинок перестарілих,шк оли по селах та землі.А туалет на автостанції-500 0доларів!Глобус -50000гривень. Ми мельничани-обду рені.Я колись працювала з мамою Боднарчука-це порядна жінка а син-паразит.На водогоні вкрадено близько 12мільйонів гривень ,а де вода? Будинок культури-3 мільйони.полікл ініка-близько мільйона!
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ