Читайте нас в соціальних мережах

Депутат міськради Тернополя замінив дітям руїни на Європу

Понеділок, 27 червня 2016 13:12
Вчора, 26 червня, шість школярів та двоє вчителів з Лисичанська разом з дітьми учасників АТО з Тернополя відправились на тижневу подорож в місто Таураге (Литва).

Причиною такої спільної поїздки стала співпраця та дружні відносини між школами  Файного міста та Лисичанська, яку  налагодив депутат міськради Ігор Турський. Він неодноразово особисто бував на Сході і бачив, як живуть, що потребують діти там. Тому розуміє, на скільки важливо їм попри війну, страх та розпач, бачити світле майбутнє.

- Я обіцяв, що ми зробимо все, що від нас залежить, аби ці діти побачили не лише руїну та «пропахлі» кулями вулиці, а й те, що життя триває. Воно строкате і ці діти не самотні. Я бував на Сході не раз, і для себе чітко зрозумів, що окрім оборони кордонів, допомоги бійцям, ми ще й повинні вихорувати молоде покоління в тих регіонах. Робити все можливе, аби діти відкрили для себе цивілізований світ таким, як він є насправді, а не змальований ворогом,- каже Ігор Турський.

Перш ніж відправитись в путь, Ігор Турський організував  для школярів з Лисичанська невеличку екскурсію Тернополем. Для дітей наше Файне місто, за словами депутата, не є чужим адже ще задовго до поїздки,учні та трудовий колектив стали добрими друзями для деяких тернополян.

- Хочу вірити, що для дітей це буде знаковою пригодою. Знаєте, все пізнається в порівняння, і якщо до цього вони не мали змоги наочно побачити, яке воно, європейське життя, то зараз мають шанс самостійно переконатись, для чого ми так прагнемо життя за мірками ЄС. Звісно, шестеро дітей – той мінімум, якому ми могли станом на сьогодні повноцінно  організувати  подорож. Однак зупинятись на цьому не хочу, тому шукатиму й надалі варіанти, аби діти зі Сходу України відкривали для себе нові міста, розвивались та розуміли, що сірість та війна – це не те майбутнє, на яке вони заслуговують ,- підсумував Турський. 

 

 
 

 

Коментарі  

+1 #1 user 27.06.2016, 13:48
Ото написали! Із заголовку нічого не щрозуміти!
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ