Читайте нас в соціальних мережах

В обласному військкоматі Тернопільщини кажуть, що братимуть до армії і плоскостопих, і «хворих», які вчора були здоровими

Субота, 25 червня 2016 15:50
На Тернопіллі закінчується весняний призов на строкову військову службу, який розпочався ще 5 квітня і завершиться в останній день червня. В обласному військкоматі попереджають, що «відкосити» цього разу буде значно важче.

Зокрема, змінився сам пiдхiд у визначеннi придатностi призовникiв за станом здоров’я. За словами обласного вiйськового комicaра, полковника Володимира Катинського, медики приділять особливу увагу вивченню захворюваності тих юнаків, які починають хворіти саме в час призову.

- Якщо колись на вiйськову службу брали тих, хто не мав жодних хвороб, то тепер непридатними вважатимуться тільки тi, хто має ускладнене хронічне захворювання та інваліди, - пояснює Володимир Катинський. – Відповідно, на все це мають бути підтверджуючі медичні висновки з початку хвороби і дотепер, тож «одноразова» довідка на комісії вже не підійде.

Полковник також відзначив, що згідно нововведень, таке як плоскостопість вже не є причиною визнавати призовника непридатним до служби. Такого хлопця не візьмуть в армію лише в разі, якщо ця хвороба має ускладнення або є не єдиною вагомою причиною звільнення його від призову.

- Ми нерідко мали випадки, коли визнані здоровими впродовж кількох оглядів на медкомісіях юнаки раптом починають «хворіти», - каже начальник управління охорони здоров'я Тернопільської ОДА Володимир Богайчук. - Такі ситуації додатково розглядатимуться комісією, яка діє при управлінні та ретельно перевірятимуться фахівцями. Медики ж при цьому не сприятимуть тим, хто намагається перечекати призов до армії у лікарнях та діятимуть виключно в межах правового поля, адже вони несуть відповідальність за встановлення неправильних діагнозів призовникам.

Коментарі  

0 #1 Богдан 27.06.2016, 07:08
Триває тотальне знищення нації, і ці полковники КГБісти повністю цьому сприяють, щоб винищити молодий цвіт нації. Не ведіться хлопці на расказ, вас хочуть просто ліквідувати та знищити...При тому в крїні досі триває Антитерористичн а операція (АТО), офіційно ніякої війни немає, а трумла з молодими хлопцями ( з вами )привозять чи не що дня, хоча в такій операції в першу чергу мають бути задіяні регулярні, внутрішні війска, спецпідрозділи, працівники СБУ, поліції, прокуратури тощо, які зараз відлежуються в спокійних місцях в тилу і їх зовсім протизаконно не зачипає антитерористичн а операція, вони покликані подавити народ ( нас )в разі справедливого бунту та непокори з безчинствами влади! НАРОД ВАС ВИКОРИСТОВУЮТЬ, НЕЖЕ ВИ НЕ БАЧЕТЕ І ДАЛІ ВЕДЕТЕСЬ НА ЇХНЮ БРЕХНУ?!... ПРОСНІТЬСЯ УКРАЇНЦІ!!!
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ