Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині хоронять депутата, якого забили до смерті невідомі

Неділя, 29 травня 2016 12:13
Сьогодні в останню путь проводжають відомого громадського активіста, члена ГО «Народна рада», голову фракції «Народного контролю» у Кременецькій міській раді Віталія Ващенка, який помер в реанімації пізно ввечері 26 травня, після того, як його жорстоко побили.

Опівдні в Преображенському соборі розпочалася поминальна служба за загиблим. 

За словами побратимів Віталія Ващенка, вбивство було замовним. Поліція також не відкидає версії про вбивство через громадську та політичну діяльність потерпілого. Начальник обласного управління ГУ НП в Тернопільській області Олександр Богомол каже, що варіант вбивства з метою пограбування є малоймовірним, адже у загиблого нічого не вкрали, усі цінні речі були при ньому.

Додамо, що голову фракції «Народний контроль» у Кременецькій міській раді Віталія Ващенка невідомі побили до смерті у той самий день, коли журналісти «Народного контролю» приїхали до Кременця знімати матеріал про утиски активістів громадського руху з боку судочинної системи та виявлення фактів про розкрадання коштів з міського бюджету.

В обідню пору відбулося інтерв’ю, а вже після 22:00 на Віталія Ващенка поблизу власного подвір’я очікувало двоє нападників. Чоловіка побили битами до півсмерті. А через дві години він помер у лікарні (діагноз – «забійні рани голови, черепно-мозкова травма, політравма грудей, внутрішня кровотеча»). Віталію було 48 років… Виховував двох дітей.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ